«Βράζουν» οι γαλάζιοι για αντιρατσιστικό και ΕΝΦΙΑ

19 Αυγούστου 2014

Καζάνι που βράζει θυμίζει η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ενόψει της κατάθεσης στη βουλή του νέου αντιρατσιστικού νόμου που όπως διαρρέει το ΠΑΣΟΚ -που πίεσε μέχρι τέλους για συμφωνία αφού έχει επενδύσει στη σύγκρουσή του με τη Χρυσή Αυγή- θα ψηφιστεί από θερινό τμήμα της Bουλής μέχρι τις 27 Αυγούστου. 

Στο σχέδιο που έχει εκπονήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου υπάρχουν σαφείς αναφορές για αυστηροποίηση των ποινών όσων αρνούνται το Ολοκαύτωμα, ωστόσο οι γενοκτονίες των Ποντίων και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας περιγράφονται ως πράξεις μόνον στην υποκίνηση στη βία και όχι στις λεκτικές αναφορές, κάτι που στην εποχή Μπαλτάκου είχε αναδειχθεί σε μείζονα διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα το σχέδιο νόμου να μπει στον «πάγο». 

Αυτή η μεσοβέζικη λύση δεν ικανοποιεί καθόλου το μεγαλύτερο τμήμα της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr τις επόμενες ημέρες 33 βουλευτές της ΝΔ ετοιμάζουν κοινοβουλευτικό «χτύπημα» στον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου -κάποιοι εικάζουν ότι η ερώτηση θα απευθύνεται προς τον πρωθυπουργό και όχι προς τον αρμόδιο υπουργό- προκειμένου να εκφράσουν και δημοσίως τη δυσφορία τους για την τελική συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρωτοβουλία ανήκει στον βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης Σάββα Αναστασιάδη - τον τελωνιακό από τη Θεσσαλονίκη που μέχρι σήμερα δεν είχε προκαλέσει κανένα «πρόβλημα» στην κοινοβουλευτική δραστηριότητα της ΝΔ. Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στο γαλάζιο στρατόπεδο είναι και το γεγονός ότι μεταξύ των βουλευτών που έχουν βάλει την υπογραφή τους στην ερώτηση είναι και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Γιάννης Μιχελάκης, ενώ ο Μ. Χαρακόπουλος ο οποίος γνωρίζει εδώ και μέρες για την κινητοποίηση των συναδέλφων του, έσπευσε να καρφώσει την κυβέρνηση ανήμερα της εορτής της Παναγίας για τις γενοκτονίες -πέραν του Ολοκαυτώματος- που έχει ήδη αναγνωρίσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο. 

Η υπόθεση του αντιρατσιστικού ως φαίνεται μπορεί να προκαλέσει εκ νέου αναταράξεις στη ΝΔ που στο παρελθόν είχε δοκιμαστεί από το ίδιο θέμα μετρώντας απώλειες στα δεξιά της -κυρίως προς τη Χρυσή Αυγή- σε μια περίοδο όπου δοκιμάζονται σκληρά οι σχέσεις του κόμματος με τους ένστολους λόγω των αναδρομικών. Χθες, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών έστειλε εξώδικο στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με το οποίο ζητά την επιστροφή των αποδοχών σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε εφαρμογή της τελευταίας απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας...

Επαναστατική γυμναστική με τον ΕΝΦΙΑ

Ο αναβρασμός με τον ΕΝΦΙΑ συνεχίζεται στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Στελέχη που είχαν βγει στα κάγκελα με το χαράτσι της ΔΕΗ ζητώντας «εδώ και τώρα» την κατάργησή του, σήμερα εμφανίζονται στο αντάρτικο για τον φόρο με αποτέλεσμα να έχει επέλθει διχοτόμηση στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ: Βουλευτές της περιφέρειας εναντίον βουλευτών του λεκανοπεδίου. 

Xθες ήταν η σειρά του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου (ΒΗΜΑ FM) να επικρίνει το σχεδιασμό του φόρου. Ακόμη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για «αυτογκόλ» ενώ η Φωτεινή Πιπιλή (Mega) έκανε λόγο για «τερατογένεση...». Στο αντάρτικο παραμένει και ο βουλευτής Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής που έχει αναλάβει την "υπεράσπιση" των φορολογουμένων από την περιφέρεια... 

Στις τάξεις των βουλευτών της περιφέρειας επικρατεί μεγάλη ανησυχία για το φόρο ακίνητης περιουσίας καθώς τα περιστατικά με τους λάθους υπολογισμούς είναι δεκάδες και τα παράπονα των ψηφοφόρων ατελείωτα. Στο Μαξίμου επιμένουν ότι όλα θα διορθωθούν και η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί όταν από το υπουργείο Οικονομικών θα ανακοινωθεί και επισήμως η δυνατότητα καταβολής του φόρου σε επτά δόσεις - έστω και εάν μέχρι σήμερα στην οδό Νίκης ο ένας συνεχίζει να επιρρίπτει τις ευθύνες στον άλλον για τον τελικό σχεδιασμό του φόρου.

Ο Γκίκας Χαρδούβελης έχει φροντίσει ήδη να βγάλει από πάνω του τον «μουντζούρη» του φόρου δείχνοντας προς την πλευρά Στουρνάρα αναγνωρίζοντας πως υπάρχουν παράλογα και στρεβλά σε αυτόν τον φόρο. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών πάντως μέχρι σήμερα δεν έχει πει ούτε μισή λέξη για τον ΕΝΦΙΑ. Στο υπουργείο Οικονομικών πάντως ήδη εκφράζονται φόβοι πως οι φορολογούμενοι θα προχωρήσουν μαζικά στην πληρωμή του φόρου για τα ακίνητά τους αφήνοντας απλήρωτους τους φόρους για το εισόδημα και τις υποχρεώσεις προς ασφαλιστικά ταμεία ή δανειακές υποχρεώσεις.

Real.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανακαλύψτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και αλλάξτε τη ζωή σας
Η απουσία συνειδητής επαφής με το παιδί...
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...