Έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες από τον τοκετό και έχω άγχος και αϋπνίες. Χρειάζομαι βοήθεια, τι να κάνω;

19 Αυγούστου 2014
Φαίη, 32 ετών ρωτά

Ρωτά η αναγνώστρια μας Φαίη Ρ.

Eνάμιση μήνα μετά τη γέννα κ ακόμα να συνέλθω. Πρόκειται για κατάθλιψη άγχος και αϋπνίες. Νιώθω ότι δεν αντέχω άλλο ότι μόλις σηκωθώ θα λιποθυμήσω. Γιατί να είμαι έτσι δεν μπορώ άλλο κ δεν θέλω να ανησυχήσω τον άντρα μου γιατί είμαστε μόνοι εδώ στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχει δωρεάν Ψυχολόγος ψυχίατρος στο Ωραιόκαστρο; Ευχαριστώ. 

 
 
Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχίατρος- Ψυχοθεραπευτής, Γρηγόρης Σίμος.
 

Η αλήθεια είναι ότι όλες λίγο-πολύ οι γυναίκες στην αρχική περίοδο της λοχείας παραπονιούνται για διάφορα ψυχολογικά προβλήματα, αλλά επίσης και σωματικά συμπτώματα. Στα ψυχολογικά, αυτά που τουλάχιστον μοιάζουν να σχετίζονται με αυτό που περιγράφετε, είναι η «Μελαγχολία» της λοχείας (post-partum blues), με συμπτώματα περισσότερο μιας παροδικής στεναχώριας, αλλά και η επιλόχειος κατάθλιψη, με τα τυπικά συμπτώματα της κατάθλιψης.

Πριν από οτιδήποτε άλλο, θα σας προέτρεπα να κουβεντιάσετε το πρόβλημα της πολύ έντονης σωματικής αδυναμίας με τον μαιευτήρα σας.

Για τα υπόλοιπα τώρα, μπορείτε να απευθυνθείτε ή στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Δυτικού Τομέα της Θεσσαλονίκης, στον οποίο τομέα υποθέτω πως ανήκει το Ωραιόκαστρο ή στην Κινητή Ψυχιατρική Μονάδα η οποία προσφέρει (πρόσφερε τουλάχιστον μέχρι πριν κάποιο διάστημα) τις υπηρεσίες της στο Κέντρο Υγείας Νέας Ιωνίας. Ζητείστε τα τηλέφωνα τους από το Τηλεφωνικό Κέντρο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...