Και κάτι πρωτότυπο: Γαρίδες τυλιχτές με κανταΐφι

19 Αυγούστου 2014

Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 συσκευασία φύλλο κανταΐφι  
10 μεγάλες γαρίδες (καθαρισμένες, κρατάμε τις ουρές)
Χυμό λεμονιού και το ξύσμα ενός λεμονιού
2 κουταλιές του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλιά του γλυκού ουγγρική πάπρικα
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Ξύλινα σουβλάκια

 

 

 

Εκτέλεση

Μαρινάρουμε τις γαρίδες με το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, σησαμέλαιο, την σκόνη σκόρδου και την πάπρικα.
Βάζετε την μαρινάδα μαζί με τις γαρίδες μέσα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Περάστε τις γαρίδες πάνω από τα ξύλινα σουβλάκια.
Ξετυλίξτε και κόβετε σε 3 μεγάλες λωρίδες κανταΐφι  και την κάθε λωρίδα την κόβετε σε 3 μικρά μέρη.

Ρολάρετε και τυλίξτε το καθένα σουβλάκι γαρίδας αφήνοντας τις ουρές ακάλυπτες.
Τηγανίζουμε τις γαρίδες σε καυτό λάδι στους 180 βαθμούς, μια γαρίδα κάθε φορά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.  

Βγάλτε τα και βάλτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για στραγγίξουν από το περιττό λάδι. 
Σερβίρετε με μπάρμπεκιου σως.

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ