Καλαϊτζίδης: «Στερείται οράματος η διοίκηση του Άρη»

Τα… βέλη του προς τις διοικήσεις του Άρη των τελευταίων ετών εξαπέλυσε ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης, ενώ δεν θέλησε να… ανοίξει τα χαρτιά του αναφορικά με το τι θα αποφασίσει αν η ομάδα αγωνιστεί τελικά στη Γ’ Εθνική τη νέα σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον Libero 107,4:

Για το χθεσινό φιλικό παιχνίδι: «Είναι εκπαιδευτικοί αγώνες και όχι φιλικοί. Σε αυτούς μπορείς να αξιολογήσεις τη μέχρι στιγμής αγωνιστική πορεία της ομάδας με βάση τη θεματολογία εκπαίδευσης. Άρα μπαίνεις στη διαδικασία να αξιολογήσεις πόσο κοντά είσαι. Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να δεις πόσο τα στελέχη της ομάδας έχουν ξεκάθαρο ποιος είναι ο ρόλος τους, ποια είναι τα καθήκοντά τους για να εστιάσεις σε ποιους τομείς πρέπει να δουλέψεις περισσότερο για να τα βελτιώσεις».

Για το αν είδε στοιχεία που θέλει: «Κυρίως στο β’ ημίχρονο η ομάδα έδειξε τα αγωνιστικά στοιχεία είμαι ικανοποιημένος για το χρόνο στον οποίο βρισκόμαστε. Η συμπεριφορά αμυντικά να είναι τέτοια που να οργανώνεται η άμυνα σε όποιο χώρο, στην επίθεση να μην εκβιάζει τις επιθέσεις και να ανασύρει την ενδεδειγμένη μέθοδο για να δημιουργήσει φάσεις εκτέλεσης και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ομάδα είναι εκπαιδευμένη από παίκτες με μέσο όρο ηλικίας τα 20 χρόνια. Εκτιμώ λοιπόν ότι κυρίως στο β’ ημίχρονο η ομάδα είχε στοιχεία που θα είναι εφόδια για να προχωρήσει στην υλοποίηση των αγωνιστικών της στόχων. Οι συνεργασίες πρέπει να έχουν αυτοματισμούς, να δημιουργούμε αριθμητική υπεροχή στις επιθέσεις μας. Αυτή τη στιγμή είναι σε νηπιακή ηλικία και πρέπει να ανδρωθούν. Ο χρόνος δουλεύει για τον Άρη. Δεν πρέπει να παραλείπουμε ότι είμαστε σε μία φάση στελέχωσης της ομάδας και εκτιμώ ότι θα ήταν πολύ σημαντικό να εντάξουμε στην ομάδα στελέχη που θα συμπληρώνουν τους υπάρχοντες και έμπειρα στελέχη».

Για τις μεταγραφές που χρειάζονται: «Επειδή πρέπει να εκτιμήσουμε τις δυνατότητες των στελεχών που πρέπει να εντάξουμε, πρέπει αυτοί που θα έρθουν να προσφέρουν πολλά και να ταιριάζουν ως χαρακτήρες, χρήζει εξέτασης από πολλές πλευρές. Δεν είναι φυσικά ότι δεν έχουμε αδειοδότηση, έχουμε και τον οικονομικό περιορισμό, για να μην βγούμε εκτός οικονομικού σχεδιασμού. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να δούμε είναι όχι ποιος είναι ο αριθμός των ποδοσφαιριστών αλλά πώς θα δομηθεί μια ομάδα, που θέλει να υλοποιήσει τους στόχους της. Μπορεί ο αριθμός του 6-8 να είναι 5 αν μιλάμε για ποιοτικούς παίκτες. Να μην ξεχνάμε ότι είμαστε ο Άρης . Διεκδικούμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο, που την έχει στερηθεί, ένα ποδόσφαιρο ποιοτικό. Να έρχεται ο κόσμος να βλέπει ένα ποδόσφαιρο που δεν θα τον κουράζει. Αυτό έχει προοπτική. Το άλλο δεν έχει καμία προοπτική και το έχει καταδείξει ο δρόμος».

Για το ό,τι δεν υπάρχουν πολλές επιλογές: «Δεν είναι μόνο σημερινή μου άποψη. Είναι πολλών ετών. Και δεν ευθύνονται τα παιδιά. ευθυνόμαστε εμείς, οι εκπαιδευτές. Το δικό μας έλλειμμα γνώσης δεν επέτρεψε τα παιδιά αυτά να εκπαιδευτούν σωστά».

Για το αν θα λύσει τα χέρια η απελευθέρωση στις μεταγραφές κοινοτικών: «Αν θα περάσουν ελεύθερα οι κοινοτικοί μπορεί να έχεις και μικρότερο κόστος και ποιοτικούς και αριθμητικά να εντάξεις τα στελέχη που θέλεις, τα 6-8».

Για τις δυσκολίες που υπάρχουν: «Το ό,τι έχουν επιλεγεί τα στελέχη είναι δεδομένο. Η αύρα του πώς κινείται ο Άρης είναι ένα εμπόδιο, διότι όλοι πληροφορούνται τι συμβαίνει. Κανένας δεν θα επέλεγε ένα εργασιακό περιβάλλον στο οποίο υπάρχει αβεβαιότητα. Θεωρώ ότι θα είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχουμε στην αναδόμηση μίας ομάδας. Έχει άλλη αξία να δημιουργείς, να προστατεύεις και μετά να απολαμβάνεις».

Για το θέμα των πληρωμών: «Πρέπει να πιστώσουμε την προσπάθεια που γίνεται. Πρέπει να δούμε σε τι περιβάλλον γίνεται. Σήμερα οι ποδοσφαιριστές θα πληρωθούν αλλά αυτό είναι αυτονόητο. Το ό,τι θα πληρωθεί ο μισθός του Ιουλίου δεν είναι για να το φωνάζουμε. Πάλι καθυστερημένοι είμαστε. Εκτιμώ ότι στο χρόνο της θα πληρωθεί η μισθοδοσία του Αυγούστου. Δεν είναι για να πανηγυρίζουμε».

Για το αν είναι ενδεδειγμένη η στάση του με τις δημόσιες τοποθετήσεις κατά της διοίκησης: «Οι αντίθετες θέσεις μέσα σε μία συνεργασία δημιουργούν πρόοδο και προοπτική. Πρέπει να υπάρχουν και συγκρούσεις, που είναι επ’ ωφελεία της ομάδας, όχι προσωπικές. Δεν είναι κάτι από το οποίο ωφελούμαι προσωπικά».

Για το αν ο ίδιος έχει χάσει τον ενθουσιασμό του ξεκινήματος: «Ξέρω στο μυαλό μου ποιο είναι ο δρόμος που πρέπει να περπατήσουμε για να δημιουργήσουμε μία ομάδα, που θα μας φέρει στο επόμενο επίπεδο. Απλά συναντάμε συνέχεια εμπόδια. Ελπίζω αυτό να μην με κουράσει. Σε λίγο φτάνω τα μισά από τα 120 χρόνια. Κι αν συμβεί αυτό στιγμιαία συμβαίνει αυτό».

Για το αν θα μείνει εφόσον επιλεγεί η λύση της Γ’ Εθνικής: «Είναι άκαιρο να απαντηθεί. Πρέπει να δεις όλες τις παραμέτρους μία τέτοιας συνεργασίας. Ποιο θα είναι το πλάνο, τι πρεσβεύσουν, ποιο είναι το όραμά τους. Θεωρώ ότι τα τελευταία χρόνια όσοι ηγούνται του Άρη στερούνται οράματος».

Για το αν επηρεάζεται ο αγωνιστικός σχεδιασμός: «Ο αγωνιστικός σχεδιασμός προχωράει. Δεν έχουμε παρεκκλίνει σε τίποτα. Η πρόοδος των παικτών δεν περνάει μέσα από το τι θα αποφασίσουν οι διοικούντες».

Για το κύπελλο και το ματς με τον Απόλλωνα: «Οι ομάδες της Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια έχουν ως πρώτη προτεραιότητα την κατάκτηση του κυπέλλου. Για τον Άρη είναι μία συνεχής προσδοκία μετά το 1970».

Για τον Σιντί Σανιά: «Θέλει κι αυτός το χρόνο του να προσαρμοστεί. Εκτιμώ ότι θα εξελιχθεί σε έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή».

Για τις άλλες επιλογές ξένων: «Θα είναι Καλύτερες και εμπειρότερες, γιατί ο Σανιά δεν έχει ιδιαίτερες εμπειρίες. Είναι επιπέδου Β’ Γαλλίας και μια χρονιά Α΄ Νορβηγίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει εξαιρετική προοπτική. Ψάχνουμε ποδοσφαιριστές που δεν έχουν αξιοποιηθεί πλήρως για να τους βελτιώσουμε και να το εκμεταλλευτούμε στη συνέχεια».

Σχετικά άρθρα