«Δικαιούμαστε να ονειρευόμαστε κάτι παραπάνω»

Ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με την τελευταία σεζόν είναι ο στόχος που έβαλε ο Ούρος Ντούβνιακ για την νέα και τέταρτη συνολικά στην καριέρα του στην Ελλάδα ομάδα, την Κηφισιά.

Η ΑΕΝΚ ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του 28χρόνου Σέρβου, που θα αγωνιστεί για τέταρτη σερί σεζόν στην Α1.

Ο Ντούβνιακ ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τον Ιανουάριο του 2012 για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Συνέχισε στο Ρέθυμνο την σεζόν 2012-13 και την τελευταία αγωνιστική χρονιά έπαιξε στον Πανιώνιο.

Στις πρώτες δηλώσεις μετά την μεταγραφή του ο Σέρβος γκαρντ έβαλε στόχο για την νέα σεζόν να κάνει η Κηφισιά εάν βήμα παραπάνω σε σχέση με την περασμένη αγωνιστική περίοδο, την «παρθενική» της στην Α1, στην οποία τερμάτισε στην 5η θέση της τελικής βαθμολογίας της Basket League ΟΠΑΠ.

Η ανακοίνωση της Κηφισιάς:

«Η ΚΑΕ Κηφισιά ανακοινώνει την απόκτηση του αθλητή Uroš Duvnjak

Ο Ούρος Ντούβνιακ γεννήθηκε στις 19/11/1986 στο Βελιγράδι της Σερβίας, έχει ύψος 1μ.91 και αγωνίζεται στις θέσεις των γκαρντ.

Άρχισε την καριέρα του στο μπάσκετ από την Παρτίζαν σε ηλικία 18 ετών, την περίοδο 2004-05 και συνέχισε στις Σλόγκα Κράλιεβο (2005-06), Άτλας (2006), Βοϊβοντίνα (2006-07), Ζελέζνικ (2007-08), Ραντνίσκι (2008-09), PBG Πόζναν (2009-10), Μπράουνσβαϊγκ (2010-11), Μέγκα Βιζούρα (2011) για να έρθει τον Γενάρη του 2012, στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ.

Το καλοκαίρι του 2012 μετακόμισε στο Ρέθυμνο και αγωνίστηκε με τα χρώματα του ΑΓΟΡ, ενώ την περσινή περίοδο (2013-14) αγωνίστηκε στον Πανιώνιο.

Σε 33 αγώνες στο πρωτάθλημα της Basket League  με την ομάδα της Νέας Σμύρνης είχε 7,39 πόντους μ.ο, 1,82 ριμπάουντ, 1 ασίστ, σε 18:41 λεπτά συμμετοχής ανά παιχνίδι.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της Κηφισιάς, ο Ούρος Ντούβνιακ ανέφερε στο www.aenkbc.gr:

«Μετά από τρεις σεζόν στην Ελλάδα, νιώθω πια πολύ οικεία στη χώρα. Η Κηφισιά είναι μια νέα ομάδα που αναπτύσσει μεγάλη δυναμική στην Α1 και χαίρομαι που γίνομαι παίκτης της. Όταν έφτασε η πρόταση, είχα σχεδόν αποφασίσει ότι ήθελα να ενταχθώ στο ρόστερ γιατί είχα διαπιστώσει από πέρυσι παίζοντας αντίπαλος πόσο σπουδαία ομάδα είναι.

Τακτικά είχα μείνει εντυπωσιασμένος από τον τρόπο που έπαιξαν. Στο πρώτο παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη ήταν μια ομάδα καινούργια στην κατηγορία, είχε απουσίες, αλλά φαινόταν ότι είχε καλό ρόστερ και αρχές στο παιχνίδι της.

Στην Κηφισιά, στον δεύτερο γύρο, ήταν πλέον μια άλλη ομάδα, που έπαιζε εκπληκτικά το πικ εν ρολ, είχε σωστές αποστάσεις και μας κέρδισε δίκαια τότε. Γνωρίζω πολλούς παίκτες της, θεωρώ τον Νίκο Λιακόπουλο τον κορυφαίο παίκτη πικ εν ρολ στην Α1, ο Τσαλδάρης είναι ένας μεγάλος σουτέρ, ο Κακιούζης γνωστός σε όλους. Για αυτό και δε μπορώ παρά να είμαι χαρούμενος που θα παίξω σε αυτή την ομάδα, με μια διοίκηση για την οποία όλοι λένε τα καλύτερα λόγια και σε αφήνει απλά να κάνεις τη δουλειά σου.

Αυτές τις μέρες προπονούμαι μόνος μου στο Βελιγράδι αλλά ανυπομονώ να έρθω για να ξεκινήσω προετοιμασία με την ομάδα. Η Κηφισιά τερμάτισε πέρυσι στην 5η θέση και θέλουμε να κάνουμε φέτος ένα βήμα παραπάνω. Οι στόχοι θα τεθούν από την ομάδα, όμως αυτό που βλέπω είναι ότι με τους παίκτες που ήδη υπάρχουν, τις μεταγραφές που έγιναν και με δεδομένο ότι ο Πανιώνιος κάνει μια νέα αρχή, δικαιούμαστε να ονειρευόμαστε για κάτι παραπάνω».

 

Σχετικά άρθρα