Nόστιμη και εποχιακή πιπερόπιτα!

21 Αυγούστου 2014

Τώρα που οι πιπεριές είναι στην εποχή τους, δοκιμάστε να φτιάξετε και μία πιπερόπιτα, γεμάτη χρώμα και υπέροχη γεύση!

Γράφει η Food Blogger Εύα Μονοχάρη ( www.funkycook.gr)

ΥΛΙΚΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Tο χειροποίητο φύλλο
    Τοποθετούμε τα άλευρα σε ένα μπωλ κάνουμε μία λακκούβα και προσθέτουμε το ξύδι, το ελαιόλαδο και το αλάτι.
    Προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε πολύ καλά να πάρουμε μία μαλακή, εύπλαστη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
    Άν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό ή αλεύρι, ανάλογα το αποτέλεσμα.
    Τυλίγουμε την ζύμη σε νωπή πετσέτα και την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση.
  2. Ψιλοκοβουμε τα κρεμμύδια και τον μαϊντανό.
    Κόβουμε τις πιπεριές σε μέτρια κομμάτια.
    Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε τα λαχανικα ελαφρά με το ελαιόλαδο.
    Προσθέτουμε τα πιπέρια, την ζάχαρη, λίγο αλάτι.
    Κατεβάζουμε από την φωτιά αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασια δωματίου.
    Προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα τριμμένη, το κασέρι και το ασπράδι.
  3. Η πίτα
    Για την πίτα θα χρησιμοποιήσουμε ένα ταψί στρογγυλό διαμέτρου 28-30 εκατοστών.
    Χωρίζουμε την ζύμη σε 6 κομμάτια 90 – 100 gr. περίπου.
    Aνοίγουμε 6 φύλλα σε αλευρωμένο πάγκο με την βοήθεια ενός πλάστη.
    Λιώνουμε το βούτυρο 3-4 κουταλιές της σούπας περίπου.
    Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο απλώνουμε 3 φύλλα, τα οποία βουτυρώνουμε ελαφρά μεταξύ τους.
  4. Βαζουμε την μίσή ποσότητα γέμισης, καλύπτουμε με ενα φύλλο και κατόπιν την άλλη μισή.
    Σκεπάζουμε με 2 φύλλα, τα οποία βουτυρώνουμε μεταξύ τους.
    Μαζέυουμε τις άκρες και αλείφουμε με βούτυρο. Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  5. Με ένα πηρούνι κάνουμε μερικές τρύπες και στους 170°C μέχρι να ροδίσει η πίτα.
    Μόλις την βγάλουμε την ραντίζουμε με λίγο νερό.
    Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε!
 

 
Share
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Edgar Wallace
Η Σκέψη της ημέρας
3:17 Edgar Wallace