Κρεμώδη Λαζάνια με Σάλτσα Λαχανικών

21 Αυγούστου 2014

Tα λαζάνια ζεστά ή κρύα, είναι το ίδιο νόστιμα ... η συνταγή είναι πολύ εύκολη, γεμάτη λαχανικά και γεύσεις!

Γράφει η Food Blogger Εύα Μονοχάρη ( www.funkycook.gr )

ΥΛΙΚΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Η σάλτσα λαχανικών Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε με ελαόλαδο τα λαχανικά, εκτός από τον μαϊντανό, για 3-4 λεπτά.
    Προσθέτουμε το κρασί, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το κρασί. 
  2. Προσθέτουμε τις ντομάτες, προσεκτικά αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και τον μαϊντανό.
    Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε την παρμεζάνα.
  3. H κρέμα Βάζουμε το γάλα και το αλεύρι σε μία κατσαρόλα και ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
    Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
    Κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και μετά από 5΄λεπτά, τον κρόκο.
    Ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να μήν πιάσει κρούστα, μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
  4. Η συναρμολόγηση
    Στρώνουμε στο πυρέξ μία στρώση κρέμα, για να μήν κολλήσουν τα λαζάνια. Πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα και καλύπτουμε τον πάτο του πυρέξ με λαζάνια.
    Ρίχνουμε την μισή ποσότητα σάλτσας και πασπαλίζουμε με την μισή ποσότητα της μοτσαρέλας.
  5. Καλύπτουμε πάλι με λαζάνια και πάλι με σάλτσα και μοτσαρέλα.
    Τέλος καλύπτουμε με άλλη μία στρώση λαζάνια.
    Περιχύνουμε με την κρέμα.
    Περιχύνουμε το το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
    Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και την φρυγανιά.
    Ψήνουμε στους 180°C μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ