Η ομολογία του δολοφόνου: Hρθαμε στα χέρια και ο φίλος μου πυροβόλισε

21 Αυγούστου 2014

Με κάθε λεπτομέρεια περιέγραψε στους αστυνομικούς της Γενικής Αστυνομικής διεύθυνσης Μεσσηνίας όλα όσα έγιναν τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης ο ένας από τους δράστες του διπλού φονικού στη Μάνη.

Στην κατάθεσή του υποστήριξε ότι ο 19χρονος φίλος του ήταν αυτός που σκότωσε τον Κώστα Σγούρο και τον Γιάννη Κομμάτη, με μια καραμπίνα που είχε πάρει από το σπίτι του και την είχε μέσα στο αυτοκίνητό του. Δεν είχαν σχεδιάσει το έγκλημα υποστήριξε στους αστυνομικούς και είχαν μαζί τους το όπλο γιατί φοβόντουσαν τα θύματα επειδή ήταν ιδαίτερα σωματώδεις.

Τα αναβολικά και το «δόλωμα» για το ραντεβού

Αυτό που προκύπτει από την κατάθεσή του είναι πως με τον Γιάννη Κομμάτη δεν είχαν καμία διαφορά και στο σημείο βρέθηκε χωρίς οι ίδιοι να τον έχουν καλέσει. Αφορμή για το ραντεβού του θανάτου ήταν η οικονομική διαφορά που είχαν με τον Κώστα Σγούρο, εξαιτίας της παραγγελίας των αναβολικών χαπιών που του είχαν κάνει και παρά το γεγονός ότι του είχαν δώσει τα χρήματα εκείνος δεν τους έδινε τα αναβολικά.

Ο 19χρονος περιέγραψε πώς έστησαν την παγίδα στον σύμβουλο διατροφής Κώστα Σγούρο. Επειδή ήξεραν την αγάπη του για τα γρήγορα αυτοκίνητα, του τηλεφώνησαν τη νύχτα της Δευτέρας και του είπαν ότι είχαν βρει ένα καλό αυτοκίνητο για να αγοράσουν και ήθελαν τη γνώμη του.

Το ραντεβού κλείστηκε και ο Κώστας Σγούρος πήρε μαζί του και τον Γιάννη Κομμάτη ο οποίος είχε κι αυτός γνώση για τα αυτοκίνητα. Όταν έφτασαν στο ραντεβού, ο 19χρονος του αποκάλυψε τον πραγματικό λόγο για τον οποίο τον είχε καλέσει και του ζήτησε να του δώσει τα αναβολικά που είχαν συμφωνήσει. Κουβέντα στην κουβέντα τα αίματα άναψαν και όπως είπε ο 19χρονος στους αστυνομικούς, ο Κώστας Σγούρος τον έπιασε από το λαιμό. Τότε ο φίλος του φοβήθηκε, πήρε την καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί.

Σύμφωνα με τον 19χρονο, έριξε επτά πυροβολισμούς. Αμέσως μετά επιχείρησαν να εξαφανίσουν την μοτοσικλέτα του θύματος στα στενά δρομάκια της Καλαμάτας. Ο δεύτερος νεαρός που παραδόθηκε τα ξημερώματα, έως το πρωί της Πέμπτης δεν είχε ομολογήσει και σύμφωνα με πληροφορίες αρνείται πως πήρε μέρος στο φονικό. Πάντως, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλοι νεαροί οι οποίοι πήραν μέρος στο διπλό φονικό ενώ έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές προσαγωγές.Πηγή:www.iefimerida.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ