Αναστασίου: «Αντίδραση μεγάλης ομάδας»

Ικανοποιημένος από την απόδοση του Παναθηναϊκού και το τελικό σκορ εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος δεν έδειξε να «καίγεται» για μεταγραφική προσθήκη.

«Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα. Πολύ σημαντικό για την πορεία της στην Ευρώπη. Μετά τον αποκλεισμό από τη Σταντάρ δεν είχαμε άλλη ευκαιρία. Ξέραμε ότι παίζαμε με μια αρκετά επικίνδυνη ομάδα στην κόντρα. Ενώ ξεκινήσαμε καλά και θα μπορούσαμε να πετύχουμε δύο γκολ στο 10λεπτο, βρεθήκαμε πίσω και σε συνδυασμό με ό,τι είχε συμβεί με τη Σταντάρ δεν ήταν καλή στιγμή. Δείξαμε αντίδραση μεγάλης ομάδας όπως είναι ο Παναθηναϊκός και σημειώσαμε τρία γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο χάσαμε αρκετές ευκαιρίες για περισσότερα γκολ αλλά και έτσι όπως έγινε μας δίνει σημαντικό προβάδισμα για τη ρεβάνς. Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα που είναι σημαντικό. Πέρυσι πετάξαμε αρκετούς βαθμούς στην αρχή και θέλουμε να κάνουμε καλό ξεκίνημα», είπε στην αρχική του τοποθέτηση.

Ο Αναστασίου ρωτήθηκε εάν βλέποντας την εικόνα της ομάδας του κόντρα στη Μίντιλαντ πιστεύει ότι θα μπορούσε να σχεδιάσει αλλιώς τη ρεβάνς με τη Σταντάρ Λιέγης. «Είχα πει μετά το ματς με τη Σταντάρ ότι δεν θα έκανα καμία αλλαγή. Ήταν διαφορετική η προσέγγιση του αγώνα. Το μόνο άσχημο ότι είχε τραυματιστεί ο Λαγός τότε και κάπως μας άλλαξε τα πλάνα», τόνισε.

Η Μίντιλαντ δεν έπιασε τα στάνταρ απόδοσης που είχε στο πρωτάθλημα. Ο Αναστασίου θεωρεί ότι ήταν θέμα συγκέντρωσης της ομάδας του και όχι υπερβολικά κολακευτικών σχολίων πριν το παιχνίδι για την ποιότητα της Μίντιλαντ. «Υπερβολικά δεν θα έλεγα ότι είναι γιατί τους είχαμε δει και στα πέντε παιχνίδια και με την Κοπεγχάγη. Ήταν σημαντική η συγκέντρωσή μας. Με τη Σταντάρ η έλλειψη συγκέντρωσης μας κόστισε. Σήμερα παρά το χαζό γκολ που δεχθήκαμε, ίσως αυτό μας αφύπνισε και η ομάδα έδειξε ότι έχει δυνατότητες. Είμαστε ποιοτικότερη ομάδα από τη Μίντιλαντ και το δείξαμε», υπογράμμισε.

Ρωτήθηκε για τη ρεβάνς και απάντησε: «Να τελειώσει πρώτα καλά η Κυριακή. Έχουμε ένα καλό σκορ στα χέρια μας. Είναι σημαντικό να συγκεντρώνουμε βαθμούς και για την ομάδα και για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Σχετικά με το βαθμό που μπορεί να βελτιωθεί η ομάδα, ο Έλληνας τεχνικός επεσήμανε: «Όταν έχεις μια ομάδα με αρκετούς νέους παίκτες, Καρέλη, Ντίνα, για πολλούς από αυτούς το να παίζουν ευρωπαϊκά παιχνίδια τους δίνει εμπειρίες και ώθηση. Σαν ομάδα έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Δουλεύουμε και όλοι έχουν καταλάβει ότι σε αυτό το επίπεδο τη διαφορά την κάνουν οι λεπτομέρειες. Στα μεγάλα ματς θα πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτό το κομμάτι».

Ο Αναστασίου έδειξε ξεκάθαρα ότι δεν έχει πρόβλημα να μείνει το ρόστερ ως έχει. Ερωτηθείς για πιθανές μεταγραφές σχολίασε: «Έχουμε 22 παίκτες συν 3 τερματοφύλακες. Αριθμός αρκετά ικανοποιητικός. Από τη στιγμή που είναι fit ο Πέτριτς και ο Μπαϊράμι θα επιστρέψει μετά τη διακοπή, το ρόστερ μας είναι καλό. Πρέπει να δώσουμε χώρο στην ακαδημία μας. Αν φορτώσουμε το ρόστερ απλά για να πούμε ότι κάνουμε μεταγραφές δεν θα έχει νόημα. Θα προτιμούσα το ρόστερ να μείνει όπως έχει. Ίσως πάμε με μια προσθήκη. Δεν ξέρω τι γίνεται με τον Μπερίσα και σε συνδυασμό με τα παιδιά από την ομάδα Νέων θα έχουμε βοήθειες. Απομένουν δέκα μέρες και πολλά μπορούν να γίνουν».

Ο Αναστασίου μίλησε και για την πρόταση που δέχθηκε από τη Γκενκ. «Όταν γίνεται εκδήλωση ενδιαφέροντος ή πρόταση πάντα είναι σημαντικό στον άνθρωπο να ξέρει τι θέλει. Εγώ δεν μπήκα στιγμή στο δίλημμα να μείνω ή να φύγω. Είπα αυτά που ήταν να πω στους παίκτες, στον πρόεδρο, στον κ. Νταμπίζα και εκεί τελείωσε για μένα».

* Κόπηκαν 13.102 εισιτήρια.

Σχετικά άρθρα