Ταλιατέλες με χοιρινό στρογκανώφ και μανιτάρια

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p>Για 2-4 άτομα<br /><br />500 γραμμάρια χοιρινό φιλέτο κομμένο σε λεπτές λωρίδες<br />1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο<br />10 γραμμάρια βούτυρο<br />50 γραμμάρια κρεμμύδι κομμένο καρέ<br />200 γραμμάρια μανιτάρια, κομμένα σε φέτες<br />1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο<br />200ml κρέμα γάλακτος<br />1 κύβο μυρωδικών<br />1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού<br />2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Λαχταριστό και εύκολο πιάτο με χοιρινό μαγειρεμένο με μανιτάριαΣε μια κατσαρόλα βράζετε τις ταλιατέλες για 8 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στραγγίζετε.<br />Κόβετε το χοιρινό σε λεπτές λωρίδες και αλατίστε το. Ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο σε ένα τηγάνι με βαριά βάση και τηγανίζετε τις λωρίδες χοιρινού μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε τις απ' το τηγάνι.<br />Προσθέστε φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια μέσα στο τηγάνι και μαγειρεύετε μέχρι να ροδίσουν, προσθέστε το σκόρδο και τηγανίζετε για άλλα 30 δευτερόλεπτα.<br /><br />Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τον κύβο μυρωδικών.<br />Επιστρέψτε το χοιρινό στο τηγάνι και τη ζεσταίνετε σε μέτρια εστία. Τέλος προσθέστε τον χυμό λεμονιού ανακατεύετε και πασπαλίστε με μαϊντανό. Σερβίρετε το χοιρινό με τη σάλτσα μαζί με τις ταλιατέλες.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα