Κεφτεδάκια με ούζο και σάλτσα γιαουρτιού

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 4-6 άτομα</em><br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για τα κεφτεδάκια</span><br />600 γραμμάρια κιμά<br />2 αυγά<br />1-2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη<br />½ φραντόλα ψωμί ( 2-3 ημερών)<br />1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κύμινο<br />1 ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη<br />1 ποτήρι του λικέρ ούζο<br />Αλέυρι<br />Ελαιόλαδο<br />Αλάτι<br />Πιπέρι<br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για τη σάλτσα γιαουρτιού</span><br />400 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι<br />1/2 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη<br />8 – 10 φύλλα φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένα (ή 1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός, τριμμένος)<br />30 γραμμάρια μέλι<br />5 – 6 σταγόνες χυμός λεμονιού<br />αλάτι<br />φρεσκοτριμμένο πιπέρι</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Για τα κεφτεδάκια<br />Μουλιάζουμε το ψωμί σε ένα γυάλινο μπολ με νερό. Αφαιρούμε με τα χέρια μας ή με ένα μαχαίρι την κόρα.<br />Όταν το ψωμί τραβήξει αρκετό νερό, το στύβουμε και χύνουμε το νερό.<br /><br />Στο ίδιο μπολ, βάζουμε τον κιμά και τον ζυμώνουμε καλά  με την ψίχα του ψωμιού.Προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε.<br />Ρίχνουμε ακόμα τα αυγά, τη ρίγανη, το κύμινο, το ούζο, αλατοπίπερο και ζυμώνουμε όλα τα υλικά καλά.<br /><br />Βάζουμε το μπολ με το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε για μια ώρα.<br />Όταν το βγάλουμε μπορούμε να πλάσουμε τα κεφτεδάκια.<br />Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ζεστό ελαιόλαδο για 3 -4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα από κάθε πλευρά.<br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για τη σάλτσα γιαουρτιού</span><br />Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά (γιαούρτι, σκόρδο, φύλλα δυόσμου, μέλι, χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο) και τα χτυπάμε για 30 δευτερόλεπτα. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια  με τη σάλτσα γιαουρτιού.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα