Μίτσελ: «Φαβορί και… Ντε Νίρο»!

Ουσιαστικό και θεαματικό Ολυμπιακό οραματίζεται για τη σεζόν που αρχίζει ο Μίτσελ.
 
Σε συνέντευξή του στη NOVA ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε για τους στόχους της ομάδας του και για τους αντίπαλούς της, ενώ ευχήθηκε σε όσους τον παρακολουθήσουν να δουν ένα συναρπαστικό θέαμα σαν ταινία με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο!
 
Η συνέντευξη του Μίτσελ:
 
Κύριε Μίτσελ, καλή σεζόν να έχετε. Συμφωνείτε με την άποψη πως στην αφετηρία του νέου πρωταθλήματος, ο κάτοχος του τίτλου έχει πάντα ένα πλεονέκτημα -είτε αγωνιστικό, είτε ψυχολογικό είναι αυτό- έναντι των αντιπάλων του για να τον κατακτήσει ξανά;
          
«Χωρίς αμφιβολία, ο Ολυμπιακός μπορεί να υπολογίζεται πάντα σαν φαβορί. Είναι σαφές πως τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει πολλούς τίτλους. Όμως, είναι επίσης  σαφές ότι κανένας δεν στο εγγυάται αυτό. Επομένως, πρέπει κάθε ημέρα με τη δουλειά σου να αποδεικνύεις πως μπορείς να κερδίσεις τον τίτλο. Κάθε χρόνο πρέπει πάντα να ξεκινάς από το ίδιο σημείο, από την αρχή. Όπως κάθε χρόνο, οι αγωνιστικοί, αλλά και οι κοινωνικοί, θα μπορούσαμε να πούμε, στόχοι μας είναι πάντα οι ίδιοι».
 
 Ποιοι είναι οι βασικοί σας αντίπαλοι στο δρόμο προς τον τίτλο;
          
«Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας έχω δει αρκετά παιχνίδια των αντιπάλων μας. Όχι μόνο του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ, του Αστέρα ή του Ατρόμητου που βρίσκονται πιο κοντά στις πρώτες θέσεις, αλλά είδα και άλλων ομάδων. Πιστεύω πως κάθε χρόνο το επίπεδο είναι υψηλότερο, ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος. Πιστεύω πως υπάρχουν αρκετές καλές ομάδες. Αλλά το σημαντικό είναι να μην κοιτάζουμε τι κάνουν οι αντίπαλοί μας. Γιατί και εμείς είμαστε μία ομάδα η οποία προσπαθεί κάθε χρόνο να βελτιώνεται και να αποδίδει καλύτερα».
 
 Σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, τι καινούργιο θέλετε να δείτε φέτος στην ομάδα σας;
         
 «Είδαμε πολλά ωραία πράγματα στην περσινή χρονιά. Αυτό που θέλουμε φέτος είναι να συνεχίσουμε να τα βλέπουμε μέχρι το τέλος. Να ολοκληρωθούν αυτά τα ωραία πράγματα. Υπήρχαν στιγμές στην περσινή σεζόν όπου ο προπονητής έπρεπε να ζητάει πράγματα από τους παίκτες. Αυτή τη χρονιά θα πρέπει οι παίκτες να τα δίνουν από μόνοι τους, χωρίς να χρειάζεται να τους τα ζητήσει κανένας. Θέλουμε να γυρίσουμε από το Ολντ Τράφορντ και να μην είμαστε ικανοποιημένοι από την απόδοσή μας, αλλά χαρούμενοι γιατί θα έχουμε προκριθεί στην επόμενη φάση».
 
        
Το Σάββατο υποδέχεστε την Νίκη Βόλου στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος; Συμφωνείτε πως είναι δύσκολο να βγάλετε συμπεράσματα για τον αντίπαλό σας μέσα από τα φιλικά που έδωσε;
          
«Ναι, έχουμε παρακολουθήσει όλα τα παιχνίδια της Νίκης Βόλου. Την έχουμε παρακολουθήσει από τη στιγμή της ανόδου της και μετά. Έχουμε μία ξεκάθαρη εικόνα για το τι είναι αυτή η ομάδα. Τι δουλειά έχει κάνει. Θέλουμε να πούμε πως όποιος περιμένει να δει πάρα πολλά γκολ στο παιχνίδι του Σαββάτου και θα κερδίσουμε εύκολα με μεγάλη διαφορά, ίσως και να γίνει κάτι τέτοιο. Όμως, για να γίνει θα πρέπει να δουλέψουμε στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας. Να τα δώσουμε όλα. Και εκτός από αυτό, πρέπει να είμαστε πάντα συγκεντρωμένοι. Πρέπει να σεβαστούμε στον απόλυτο βαθμό τον αντίπαλό μας. Και να μην τον αντιμετωπίσουμε σαν μία ομάδα η οποία μόλις ανέβηκε στη Σούπερ Λίγκα, αλλά σαν μία ομάδα της Σούπερ Λίγκας».
 
        
Είναι υψηλός ο βαθμός ετοιμότητας του Μπενίτες ώστε να παίξει στην πρεμιέρα;
          
«Ναι. Πιστεύουμε πως θα πάρει κάποια λεπτά συμμετοχής. Θα τον δούμε το Σάββατο σε κάποια στιγμή του αγώνα. Έχει πάρα πολύ όρεξη να πάρει μέρος στο παιχνίδι μας. Έχει πάρα πολλές φιλοδοξίες. Εμείς θέλουμε να είναι έτσι. Αλλά επίσης θέλουμε να είναι και λίγο ήρεμος».
 
          
Θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα προς τον κόσμο του Ολυμπιακού ενόψει της νέας σεζόν;
       
 «Από την πλευρά μου θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο για τη στήριξη και τον τρόπο που μου συμπεριφέρεται. Με βλέπουν στο δρόμο, με χαιρετάνε και με ευχαριστούν για τη δουλειά που κάνω στην ομάδα. Με τη σειρά μου μεταφέρω τα συγχαρητήρια στους παίκτες, γιατί εκείνοι κάνουν την πραγματική δουλειά. Και υπόσχομαι πως θα κάνουν τη δουλειά τους σε όλη τη χρονιά».
 
 Και προς τους τηλεθεατές των καναλιών novasports θα θέλατε να υποσχεθείτε καλύτερο θέαμα;
          
«Θα ήθελα να καλέσω όλους τους τηλεθεατές των καναλιών novasports να βρίσκονται κάθε Σαββατοκύριακο μπροστά από την τηλεόρασή τους για να παρακολουθήσουν τα παιχνίδια μας. Και να τα απολαύσετε τόσο πολύ, όσο θα απολαμβάνατε μία ταινία με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο».  

Σχετικά άρθρα