Θεικό παγωτό nougat με αμύγδαλα και φρουί γλασέ

23 Αυγούστου 2014

Υλικά

Για 2- 4 άτομα

1½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Μισό φλιτζάνι αμύγδαλα
Μισό φλιτζάνι φιστίκια
1/2 κούπα ανάμεικτο φρουί γλασέ ψιλοκομμένο
¼ κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα αμυγδάλου
2 ασπράδια αυγών
Μισό κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας
⅓ φλιτζάνι μέλι
¼ φλιτζάνι νερό

 

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα με τα αποστάγματα της βανίλιας και του αμυγδάλου και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σαντιγί και τη βάζουμε στο ψυγείο. Ρίχνουμε τα ασπράδια σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε στο μίξερ ώσπου να γίνουν απαλή κρέμα που στέκεται.

Όσο χτυπάμε τη μαρέγκα, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το μέλι με το νερό και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά. Καθώς το μίξερ δουλεύει ρίχνουμε αργά το ζεστό σιρόπι μέσα στα ασπράδια δημιουργώντας μια παχύρρευστη κρέμα. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 7 λεπτά.

Μόλις το μείγμα κρυώσει, προσθέτουμε τη σαντιγί και τους ξηρούς καρπούς και το ανάμεικτο φρουί γλασέ. Ανακατεύουμε, το ρίχνουμε σε δοχείο παγωτού και το αφήνουμε στο ψυγείο.

 

 

 

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ