Πέννες στο φούρνο με αλφρέντο και γαρίδες

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 2-4 άτομα</em><br /><br />500 γραμμάρια γαρίδες, καθαρισμένες<br />Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι<br />225 γραμμάρια πέννες ολικής αλέσεως<br />400 γραμμάρια ψιλοκομμένες ντομάτες<br />1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα τριμμένη<br />2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα<br />Σάλτσα αλφρέντο<br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για την σάλτσα αλφρέντο</span><br />1 κούπα κρέμα γάλακτος<br />1 1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα<br />1 σκελίδα τριμμένο σκόρδο<br />1/4 φλιτζανιού βούτυρο<br /><br /> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σιγά σιγά προσθέτουμε την κρέμα, το τριμμένο σκόρδο και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε συνεχώς. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε<br />Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Λαδώστε ένα πυρέξ και απλώστε ένα φύλλο λαδόκολλας.<br />Ρίχνετε τις γαρίδες μέσα στο πυρέξ. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Βάζετε στο φούρνο και ψήνετε για περίπου 6-8 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήνετε στην άκρη.<br /><br />Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε τις πέννες και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό για 7 λεπτά. Στη συνέχεια στραγγίζετε. Αφαιρέστε τη λαδόκολλα από το πυρέξ, αφήστε μέσα στο πυρέξ τις γαρίδες, προσθέστε τις πέννες μαζί με τις τριμμένες ντομάτες, τη μοτσαρέλα, αλάτι, πιπέρι και σάλτσα αλφρέντο. Τέλος πασπαλίστε με τριμμένη παρμεζάνα και ψήστε για 10 λεπτά.<br /> </p>
<p> </p>
<div> </div>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά</h4>
<p> </p>
<p>Sidagi.gr </p>

Σχετικά άρθρα