Ο Φίλιππος Πλιάτσικας στο Ηρώδειο

23 Αυγούστου 2014

Μια ξεχωριστή παράσταση με τίτλο «The Other Side of Greece» όπου το ροκ συναντά τη δυναμική μιας κλασικής ορχήστρας, παρουσιάζει ο δημοφιλής μουσικός Φίλιππος Πλιάτσικας και η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας, στο Ηρώδειο, το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου. Συμμετέχουν, επίσης, ο Μπάμπης Στόκας, η Liset Alea των Nouvelle Vague και ο ηθοποιός Αιμίλιος Χειλάκης.

Το κοινό θα απολαύσει αγαπημένα τραγούδια από τη συλλογή των Πυξ Λαξ, αλλά και δημιουργίες από την προσωπική τους δισκογραφία, σε νέες ενορχηστρώσεις, που θα παρουσιαστούν από την 60μελή Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας, υπό τη διεύθυνση του Friedemann Riehle. Νέος ήχος και χρώμα, θα δέσουν αρμονικά με την απαγγελία στίχων των μεγάλων Ελλήνων ποιητών Σεφέρη, Ελύτη, Καβάφη, από τους ηθοποιούς Αιμίλιο Χειλάκη και Νάντια Σπηλιωτοπούλου.

Η παράσταση «The Other Side of Greece», παρουσιάζεται με μεγάλη επιτυχία από τον Οκτώβριο του 2013, από τον Φίλιππο Πλιάτσικα και τους καλεσμένους του σε μεγάλες πόλεις του εξωτερικού όπως το Λονδίνο, Παρίσι, Βερολίνο, 'Αμστερνταμ, Βρυξέλλες, Ντίσελντορφ.

Η σύμπραξη με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Αθήνα και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί στην Τσεχία, στην Όπερα της Πράγας.

«Αν ο στόχος της παράστασης αυτής στο εξωτερικό ήταν να γνωρίσουν οι ξένοι μία άλλη πλευρά της Ελλάδας, ο στόχος της παράστασης στο Ηρώδειο είναι να ξαναθυμηθούμε εμείς αυτή την άλλη πλευρά» έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ο Φίλιππος Πλιάτσικας.

Η συναυλία του Ηρωδείου θα ηχογραφηθεί και θα κυκλοφορήσει διεθνώς σε cd, ενώ μέρος των εσόδων θα δοθεί στην «Κιβωτό του Kόσμου» που δραστηριοποιείται πάνω στη μέριμνα παιδιών που ζούσαν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης.

real.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ