«Παντρολογήματα», του Νικολάι Γκόγκολ - Πρόγραμμα

23 Αυγούστου 2014

Ένας αναποφάσιστος, νωθρός και άτολμος εργένης σκέφτεται επιτέλους να παντρευτεί. Σύμφωνα με τις συνήθειες της εποχής προσλαμβάνει μια προξενήτρα. Ένας επιστήθιος φίλος του υπερθεματίζει ως προς την καταλληλότητα της νύφης. Η συνάντηση στο σπίτι της μέλλουσας συζύγου όπου καταφθάνουν και άλλοι απίθανοι υποψήφιοι καταλήγει σε φιάσκο. Ένα όργιο ψέματος, συναλλαγής και αρχοντοχωριατισμού μας δίνει μία εικόνα της κοινωνικής ζωής στη Ρωσία των αρχών του 19ου αιώνα. Μία ρωγμή ευαισθησίας και δειλής ειλικρίνειας του ζευγαριού συντηρεί την ελπίδα.

Σαν γνήσιος απόγονος του μεγάλου Μολιέρου, ο Γκόγκολ παρουσιάζει τα πρόσωπά του φορτισμένα από τις συνήθειες της εποχής τους, που στην ουσία απέχουν ελάχιστα από τις σημερινές. Η ευκολία με την οποία μπορείς να διολισθήσεις στη φάρσα και το εύκολο γέλιο στο έργο του Γκόγκολ είναι μια παγίδα· στημένη πολύ μελετημένα από τον συγγραφέα! Κι αυτό εντάσσεται στη λοξή του ματιά στον κόσμο. Έναν κόσμο δυσβάσταχτο για τον ίδιο και αστείο για εμάς.

INFO: Σκηνοθέτης: Γιάννης Μπέζος. Πρωταγωνιστούν: Χρήστος Λούλης, Ναταλία Τσαλίκη, Γιάννης Μπέζος, Κατερίνα Λυπηρίδου κ.ά.

24/8 Γαλάτσι, Ανοιχτό Θέατρο Άλσος Βεϊκου. 25/8 Ηλιούπολη, Δημοτικό Θέατρο Άλσους «Δ.Κιντής». 26/8 Αιγάλεω, Θέατρο «Αλέξης Μινωτής». 27/8 Βριλήσσια, Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη». 28/8 Ραφήνα, Θέατρο Γυμνασίου-Λυκείο Ραφήνας. 29/8 Νίκαια, Κατράκειο Θέατρο. 1/9 Βύρωνας, Θέατρο Βράχων

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ