Να χορέψει συρτάκι και τη Σλοβενία

Στην ιστορία του ελληνικού βόλεϊ έχει γραφτεί ήδη, εξάλλου μία πρόκριση στα ημιτελικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος δεν έρχεται κάθε μέρα, ωστόσο η συγκεκριμένη Εθνική Νεανίδων έχει μπροστά της άλλη μία πρόκληση, την διεκδίκηση ενός μεταλλίου.
 
Τα κορίτσια θα προσπαθήσουν να κάνουν άλλη μία υπέρβαση στο τουρνουά, αυτή την φορά απέναντι στην μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης την Σλοβενία απόψε (19:00, ΝΕΡΙΤ Sports), που κατόρθωσε να βγει νικήτρια μέσα από έναν πολύ δυνατό όμιλο, αφήνοντας πίσω της ομάδες όπως η Τουρκία, η Ρωσία, το Βέλγιο και η Ιταλία!
Στα υπέρ της Εθνική μας ομάδας είναι η προϊστορία, αφού σε τρεις αναμετρήσεις σε επίπεδο Κορασίδων η Ελλάδα έχει επικρατήσει ισάριθμες φορές της Σλοβενίας, τόσο στο Ευρωπαϊκό του Μαυροβουνίου, όσο και στο Παγκόσμιο της Ταϋλάνδης!
Η Σλοβενία είναι μια ομάδα με μεγάλη εξέλιξη τα τελευταία χρόνια, εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας που έγινε στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας.

 «Θα κυνηγήσουμε ξανά τα όρια μας»
Κώστας Παπαδόπουλος (Ομοσπονδιακός Νεανίδων): «Δεν χαλάμε την ρουτίνα μας, ούτε εμείς, ούτε οι αθλήτριες. Είναι πολύ σημαντικό ματς, αλλά είναι το 6ο που δίνουμε στο τουρνουά και ως έτσι το αντιμετωπίζουμε. Φυσικά και δεν είναι τυχαίο ότι η Σλοβενία βγήκε πρώτη στον όμιλο του Τάμπερε. Έχουμε καλή παράδοση απέναντι της σαν κορασίδες, αλλά έχει μεσολαβήσει και ένα διάστημα εξέλιξης. Εμείς θα κυνηγήσουμε πάλι τα όρια μας. Δεν μπορώ να μιλήσω με πιθανότητες, είναι ένας ημιτελικός  Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όπου και οι δύο ομάδες είναι πρωτάρες. Εμείς την παραμικρή πιθανότητα που έχουμε θα την κυνηγήσουμε, όσο δεν πάει».
Για το τι ξεχωρίζει από την Σλοβενία: «Η πασαδόρος κρατάει την ομάδα σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Είναι η καλύτερη του τουρνουά και ήδη του χρόνου θα παίζει στην πρώτη κατηγορία της Ιταλίας. Είναι μια ομάδα όχι εντυπωσιακή, όπως άλλες, αλλά μία καλοδουλεμένη ομάδα που δύσκολα κάνει το λάθος. Φυσικά και έχουμε τύχη αν πιάσουμε την απόδοση που είχαμε στα ματς με Βουλγαρία και Ολλανδία».
 
«Η ψυχολογία μας είναι πολύ καλή»
Γιάννης Καλμαζίδης (Ομοσπονδιακός Γυναικών): «Αντιμετωπίζουμε το ματς όπως όλα τα ματς. Είναι μια πολύ δεμένη ομάδα η Σλοβενία. Δεν έχουν τα μεγάλα ονόματα ή τα μεγάλα επιθετικά ατού, αλλά ξέρουν τι θέλουν. Παίζουν χρόνια μαζί. Ο ηγέτης στην ομάδα είναι η πασαδόρος. Φυσικά έχουν και αυτοί αδυναμίες, όπως όλες οι ομάδες και εκεί θα προσπαθήσουμε να χτυπήσουμε. Την συγκεκριμένη στιγμή η ψυχολογία της ομάδας είναι πολύ καλή. Νιώθουμε καλά στα πόδια μας και μπορούμε να κάνουμε καλά παιχνίδια».
 
«Φαβορί η Ελλάδα»
Χοσέ Τσάτσαρ (Ομοσπονδιακός Σλοβενίας): «Πολύ δύσκολο ματς. Η Ελλάδα μπορεί να μην έχει την Στράντζαλη, αλλά συνεχίζει να παίζει πολύ καλά. Εμείς κερδίσαμε έναν όμιλο που ήταν «τρομακτικός» με υπερδυνάμεις. Σίγουρα δεν περίμενα να βρεθούμε οι δύο ομάδες στον ημιτελικό, αλλά τελικά να που συνέβη. Αυτό σημαίνει ότι το αξίζαμε και οι δύο. Έχουμε χάσει τρεις φορές σε επίπεδο Κορασίδων και από την πλευρά αυτή η Ελλάδα είναι το φαβορί. Ίσως ήρθε η δικιά μας η σειρά να κερδίσουμε αύριο. Θα δούμε».

Έτσι το γλέντησαν…
Μετά το συρτάκι στο γήπεδο, τα πανηγύρια για την πρόκριση στα ημιτελικά συνεχίστηκαν για την ελληνική αποστολή και στο ξενοδοχείο. Απόλυτα φυσιολογικό αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος της επιτυχίας και την εξασφάλιση μιας θέσεις μέσα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.
 
Το δείπνο της Σερβίας συνέπεσε με αυτό της Ελλάδας και ως γνωστών οι σχέσεις μεταξύ των χωρών –ειδικότερα σε αθλητικό επίπεδο- είναι άριστες. Ένας λόγος παραπάνω αφού οι αθλήτριες των δύο ομάδων γνωρίζονται και από τα Βαλκανικά Πρωταθλήματα μικρών ηλικιών.
 
Οι παίκτριες των δύο ομάδων πανηγύρισαν και γιόρτασαν μαζί τις προκρίσεις τους χορεύοντας συρτάκι, Σέρβικο παραδοσιακό χορό, αλλά και τσιφτετέλι με το τραγούδι «Δεν ταιριάζετε σου λέω» του Παντελή Παντελίδη, το οποίο έχει γίνει μεγάλη επιτυχία και στην Σερβία, όπου έχει μεταφραστεί.

Σχετικά άρθρα