Ο Πετρογκόλ μίλησε τελευταίος

Ο Αντώνης Πετρόπουλος σκόραρε στις καθυστερήσεις και χάρισε στον ΟΦΗ τη νίκη επί του Παναιτωλικού με 1-0 και το πρώτο τρίποντο της χρονιάς.

Οι γηπεδοούχοι ήταν αυτοί που έφτασαν περισσότερες φορές με αξιώσεις στην αντίπαλοι εστία και έφτασαν δίκαια στη νίκη απέναντι στους Αγρινιώτες που δεν πέρασαν τη σέντρεα στο πρώτο μέρος αλλά πάλεψαν στην επανάληψη.   

Ο Τζενάρο Γκατούζο πανηγύρισε έξαλλα, φυσικά αποθεώθηκε από τους φίλους του ΟΦΗ και… αποβλήθηκε.

Α’ ημίχρονο: Ο ΟΦΗ ήταν απόλυτα κυρίαρχος αλλά δεν έπειθε ότι μπορεί να φτάσει στο γκολ. Το 3-5-2 του Γκατούζο, το οποίο γινόταν 5-3-2 όταν αμυνόταν ο ΟΦΗ έδινε την κυριαρχία στους Κρητικούς απέναντι σε έναν ανύπαρκτο επιθετικά Παναιτωλικό. Οι εννέα τελικές των Κρητικών απέναντι στις… μηδέν των φιλοξενούμενων δείχνουν ακριβώς την εικόνα του αγώνα. Δείχνουν την αριθμητική εικόνα διότι δεν αποτυπώνουν την απόδοση του τερματοφύλακα του Παναιτωλικού. Ο Ράφαελ δήλωσε παρών όποτε χρειάστηκε και σε μεγάλο βαθμό σε αυτόν οφείλεται το 0-0 του πρώτου μέρους.

Β’ ημίχρονο: Στην επανβάληψη το σκηνικό άλλαξε όχι δραματικά αλλά τόσο ώστε να επιτρέψει στον Παναιτωλικό να επειλήσει. Οι Αγρινιώτες προσπάθησαν με κάποιες αντπειθέσεις να φτάσουν στην αντίπαλη εστία και γι’ αυτό έφτασαν στις τρεις τελικές προσπάθειες έναντι επτά του ΟΦΗ στο ίδιο διάστημα. Δεν έφτασαν στο γκολ κάτι που πέτυχαν οι Κρητικοί στο φινάλε του αγώνα κι αυτό λόγω της μαχητικότητας του Αντώνη Πετρόπουλου, ο οποίος πέτυχε και το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της ομάδας του Ηρακλείου.

Που κρίθηκε: Στις ευκαιρίες που έχασαν οι δύο ομάδες. Οι παίκτες του ΟΦΗ θα μπορούσαν να πανηγυρίσουν νωρίτερα όμως τους σταμάτησε ο Ράφαελ. Από την άλλη, όταν οι Αγρινιώτες –στο δεύτερο ημίχρονο- βρέθηκαν κοντά στο γκολ, ήταν αυτοί που δεν ευστόχησαν και βέβαια η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά σε αυτούς.

Παίκτης από χρυσάφι: Φυσικά στο γκολ που πέτυχε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αντώνης Πετρόπουλος είναι αρκετοί για να του δώσει αυτόν τον τίτλο. Ο επιθετικός του ΟΦΗ, ύστερα από μια καλή και αποδοτική χρονιά με τον Απόλλωνα, έδειξε μαχητικότητα στο πρώτο ημίχρονο αλλά αποτελεσματικότητα στο φινάλε του ματς. Η αλήθεια είναι ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα στην επανάληψη έδειχνε… χαμένος. Μόνο που χτύπησε όταν έρπεπε και χάρισε το τρίποντο στους Κρητικούς με το εξαιρετικό γκολ που πέτυχε με αριστερό σουτ.

Σφυρίχτρα: Δεν είχε προβλήματα ο Σταύρος Τριτσώνης. Δεν έκανε λάθη ούτε στον πειθαρχικό έλεγχο και μάλλον δεν θα ασχοληθεί κανεί μαζί του. Ϊσως η αποβολή του προπονητή του ΟΦΗ, Τζενάρο Γκατούζο να είναι θέμα συζήτησης…

ΟΦΗ: Λόρια, Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Πετρόπουλος, Ραζάκ, Φερνάντεθ (70’ Λαμπρόπουλος), Μεϊτέ, Περογαμβράκης, Στάθης, Μακρής, Μιλιάζες (81’ Κουτσιανικούλης).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ράφαελ, Κουτρομάνος, Μαρτίνες, Κούσας, Κόρμπος, Αντρέ Άλβες, Κάπελ, Μαλεζάς, Ν. Μαρτίνες (90+2 Θεοδωρίδης), Μύγας (46’ Καλογέρης), Παπουτσογιαννόπουλος (63’ Ρουμπουλάκου).

Σχετικά άρθρα