Κέρκυρα… the return

Η Κέρκυρα ήθελε να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, μετά από ένα χρόνο απουσίας, απέναντι στον Πανθρακικό στο νησί του Ιονίου. Όχι μόνο πέτυχε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης, αλλά το έκανε με εμφατικό τρόπο αφού πέτυχε και το πρώτο τέρμα του φετινού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου ήταν ανώτερη από εκείνη του Άκη Μάντζιου και πήρε δίκαια τη νίκη με 2-1.

Α’ ημίχρονο: Το πρώτο τέταρτο ήταν περισσότερο αναγνωριστικό για τις δύο ομάδες οι οποίες ήταν διστακτικές. Ωστόσο στην πρώτη φάση του αγώνα στο 16′ η Κερκύρα ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ναγιάρ. Το παιχνίδι από εκείνο το σημείο και μετά απέκτησε ρυθμό με την Κέρκυρα να είναι η ομάδα που είχε την πρωτοβουλία. Στο 26′ ο Καϊκούτ θα φύγει από τα δεξιά, θα μπει στην περιοχή και θα βρεθεί σε θέση βολής, θα κάνει το σουτ αναγκάζοντας τον Φερνάντες να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια. Ένα λεπτό αργότερα ο Χαβίτο βγάζει την σέντρα από τα δεξιά (και πάλι) και ο Καϊκούτ με κεφαλιά θα κάνει το 2-0 για τους Φαίακες. Ο Πανθρακικός προσπάθησε να κυκλοφορήσει την μπάλα αλλά δεν μπορούσε να φανεί απειλητικός. Στο 41′ ο Τζάνης, για τον Πανθρακικό, πιάνει ένα σουτ στην κίνηση αλλά η μπάλα φεύγει ψηλά, πάνω από τα δοκάρια του Σέτκους. Στα επόμενα λεπτά η Κέρκυρα θα μπορούσε να είχε τελειώσει το παιχνίδι σε δύο φάσεις. Στο 41′ ο Ρόχας κάνει το πλάσε μέσα από την περιοχή και από τα αριστερά αλλά η μπάλα περνάει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Φερνάντες. Ενώ στο 44′ ο Μπαϊκαρά θα διώξει πάνω στην γραμμή την κεφαλιά του Ναγιάρ, μετά από εκτέλεση φάουλ του Χαβίτο.

Β’ ημίχρονο: Ο Πανθρακικός μπήκε αποφασιστικά στο δεύτερο μέρος με σκοπό να μην αφήσει την Κέρκυρα να πανηγυρίσει τη νίκη με τόσο εύκολο τρόπο. Στο 58′ ήταν η προειδοποίηση. Ο Τζάνης εκτελεί ένα φάουλ, ο Παπαγεωργίου στην πλάτη της άμυνας της Κέρκυρας κάνει το πλασέ όμως στέλνει την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ίγκορ θα κατεβάσει ωραία την μπάλα μέσα στην περιοχή της Κέρκυρας και με δυνατό σουτ θα μειώσει σε 2-1. Στο 64′ ο Καϊκούτ κάνει ένα σουτ το οποίο θα διώξει με δυσκολία ο Φερνάντες. Η Κέρκυρα παρά το γκολ που δέχθηκε είχε τον έλεγχο του αγώνα. Στο 70′ ο Χαβίτο θα κάνει ένα μακρινό σουτ με την μπάλα να φεύγει δίπλα από την εστία του Φερνάντες, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Σερφά κάνει, μέσα από την περιοχή, την κεφαλιά “ψαράκι”, με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από την εστία του Σέτκους. Ο Πανθρακικός πίεσε στα τελευταία λεπτά για την ισοφάριση χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Που κρίθηκε: Στα γρήγορα γκολ της Κέρκυρας και στην αποφασιστικότητα των παικτών του Μιχάλη Γρηγορίου.

Παίχτης από χρυσάφι: Ο Καϊκούτ δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα του Πανθρακικού ενώ πέτυχε και το 2ο γκολ της Κέρκυρας το οποίο ουσιαστικά σφράγισε τη νίκη για την ομάδα του.

Η σφυρίχτρα: Ο Στάυρος Μάνταλος ήταν ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν είχε πρόβλημα στην αναμέτρηση. Μπορεί ο Ιγκόρ να φώναξε για πέναλτι στο 76′ μετά από εκτέλεση κόρνερ ωστόσο σωστά ο Μάνταλος δεν υπέδειξε την αισχάτη των ποινών.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Κέρκυρα: Σέτκους, Γκόμες, Βενέτης, Μαραγκός, Κανακούδης, Καρντόσο, Ναγιάρ, Ρόχας (Ζορμπάς 78′), Χαβίτο (Ντιμιτρόφσκι 88′), Ομπράντοβιτς (Ντιόγκο 64′), Καϊκούτ.

Πανθρακικός: Φερναντές, Τζάνης, Κάσες (Ντιγκινί 46′), Σερφά, Εμπόου, Μπαϊκαρά, Τσουμάνης (Γκιγιέρμο 61′), Ιγκόρ, Παπαγεωργίου, Τριανταφυλλάκος (Χασομέρης 75′), Λαδάκης.

Σχετικά άρθρα