Γκατούζο: «Ενιωσα όπως πριν από 20 χρόνια στο χωριό μου»

Απολαυστικός Τζενάρο Γκατούζο στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα και τη νίκη του ΟΦΗ επί του Παναιτωλικού με 1-0.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ιταλός τεχνικός

Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Χάβο που με καλωσόρισε στην Ελλάδα. Και να δώσω συγχαρητήρια στον Παναιτωλικό γιατί έπαιξε οργανωμένα.
Εδώ και δύο μήνες έβλεπα στον ύπνο μου και το κρεβάτι μου την σημερινή ημέρα. Ο σύλλογος άλλαξε πολύ μέσα σε 2 μήνες. Αλλάξαν 8-9 βασικοί και μεγάλοι παίκτες για την ομάδα μας. Εγώ και ο Μάνθος (σημ. Πουλινάκης) δουλεύαμε καθημερινά 24 ώρες το 24ωρο για να είμαστε σε επαφές με μάνατζερ και παίκτες ώστε να τους φέρουμε στον ΟΦΗ έχοντας στο μυαλό μας τα οικονομικά θέματα. Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες μου γιατί δύο μήνες προσπάθησαμε να αλλάξουμε το στυλ παιχνιδιού και βλέπετε ότι έχουν ασπρίσει τα μαλλιά μου. Ο δρόμος τώρα ξεκινάει, θέλω να ξεκινήσω τους παίκτες και θέλω να έρχονται στο ΒΑΚ και να προσπαθούν πολύ.

Στο τελευταίο φιλικό κόντρα στον Πλατανιά είχαμε το ίδιο στυλ παιχνιδιού. Τέσσερις, πέντε παίκτες ήρθαν πριν από 20 ημέρες. Παίκτες που είναι σημαντικοί για το παιχνίδι μας. Στην Ολλανδία αντιμετωπίσαμε δυνατούς αντιπάλους. Ήταν πολύ σημαντικό που δεν χάσαμε με μεγάλα σκορ στην Ολλανδία αλλά παιχνίδια όπως το σημερινό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Σε 45 ημέρες είναι δύσκολο να αλλάξεις τη νοοτροπία αλλά δεν θέλω να αλλάξω την ελληνική νοοτροπία γιατί μας αρέσει. Αυτό που θέλω είναι να αλλάξω τον επαγγελματισμό των ποδοσφαιριστών. Είναι πολύ σημαντικός ο επαγγελματισμός και γνωρίζω για τι θέμα μιλάω. Μπορεί να είσαι καλός ποδοσφαιριστής αλλά αν δεν ζεις καλά τότε θα δημιουργηθούν προβλήματα. Εγώ αυτό που βάζω είναι οι κανόνες, όχι μόνο για τους παίκτες αλλά για όλους όσους δουλεύουν σε αυτήν την ομάδα. Το ξέρω ότι σήμερα 13 – 14 παίκτες μπορεί να είναι χαρούμενοι, οι υπόλοιποι όχι. Όμως είναι σημαντικό να είμαστε όλοι μια ομάδα και να δουλεύουμε 25 παίκτες. Σε μια σαιζόν υπάρχουν πολλά παιχνίδια.

Είναι χαρά μου να δουλεύω με τους παίκτες που έχω. Ο ΟΦΗ αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και μην ξεχνάτε ότι κάθε χρόνο χρειάζεται να πληρώνει 55 παίκτες; Για εμένα είναι πολύ εύκολο να παω στον πρόεδρο και να πω ότι θέλω παίκτη. Όμως για την ιστορία του ΟΦΗ έχω μια πολύ μεγάλη ευθύνη. Η ομάδα δοκίμασε να επιτεθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους όχι με μακρινές μπαλιές. Ειναι λογικό όταν λείπει η ποιότητα να μην υπάρχει η τελική πάσα. Ξεκίνησα να παίζουμε με 3 στόπερ γιατί πιστεύω ότι η ομάδα μπορεί να παίξει με αυτόν τον τρόπο. Όμως δεν είναι απαραίτητο ότι σε κάθε παιχνίδι θα παίζουμε με αυτόν τον τρόπο.

Ο διαιτητής μου είπε να φύγω και έφυγα. Ξεκίνησα την δουλειά του προπονητή πριν από 2 χρόνια, όχι για τα χρήματα αλλά γιατί μου αρέσει η μυρωδιά του γηπέδου, των αποδυτηρίων και αυτή είναι η ζωή μου. Αυτή η φυσική διέγερση που έχεις, δηλαδή να παίζεις ποδόσφαιρο σε τέτοιο επίπεδο, μπορείς να την έχεις μόνο με ναρκωτικά ή αλκοόλ. Όμως το ποδόσφαιρο σου το δίνει αυτό. Για αυτό πανηγύρισα με αυτόν τον τρόπο γιατί ο χαρακτήρας μου είναι αυτός. Δεν βλέπω κάμερες για να αλλάζω στυλ.

Η ομάδα μου άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο. Είναι δύσκολο μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να κάνεις ένα καταπληκτικό παιχνίδι για να το πετύχεις. Πολλές φορές το παιχνίδι δεν θα εξελιχθεί όπως θέλουμε. Θα αλλάξουμε πολλές φορές το στυλ παιχνιδιού και ανάλογα με τον αντίπαλο.

Αυτό το γήπεδο είναι το γήπεδο μου. Θέλω να μπω και να παίξω. 20 λεπτά πριν το ματς έκανα μια συζήτηση και μπαίνοντας στο γήπεδο ένιωσα σαν να μπαίνω στο σπίτι μου. Εκεί που μεγάλωσα στο χωριό μου. Σήμερα ένιωσα το ίδιο όμορφα όπως ένιωσα πριν 20 χρόνια όταν ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο στο χωριό μου.

Σχετικά άρθρα