Παρθενική νίκη για Νεβίλ και Hyundai

 
Mεγάλος νικητής του ένατου γύρου του WRC,που διεξήχθη στη Γερμανία, αναδείχθηκε ο Τιερί Νεβίλ. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη στην καριέρα του Βέλγου οδηγού και μάλιστα η πρώτη για την ομάδα του. Τη Hyundai.
Ο Νεβίλ κατάφερε να επωφεληθεί των εξόδων τριών οδηγών και να φτάσει στην κορυφή. Συγκεκριμένα, ο Σεμπστιάν Οζιέ είχε έξοδο στην τελευταία ειδική του πρώτου σκέλους και στην πρώτη του δεύτερου. Ενώ όλα έδειχναν ότι ο Λάτβαλα θα ήταν ο μεγάλος νικητής και θα μείωνε τη διαφορά του στο πρωτάθλημα από τον ομόσταβλό του, είχε έξοδο στην πρώτη διαδρομή του καταληκτικού σκέλους. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά τον ακολούθησε και ο Κρις Μικ, που είχε προς το παρόν καταλάβει την πρωτιά.
Oι Κορεάτες όμως δεν σταμάτησαν εκεί αφού είδαν και τον δεύτερο οδηγό τους, τον Ντάνι Σόρδο, να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, συμπληρώνοντας το πρώτο 1-2 στην επιστροφή τους στο WRC.
Τη χαμηλότερη θέση κατέλαβε ο Αντρέας Μίκελσεν που κατάφερε να σώσει την… παρτίδα για την Volkswagen, μέσα στη Γερμανία.
Αναλυτικά η κατάταξη: 1. Νουβίλ, Hyundai, 3:07:20.2 2. Σόρντο, Hyundai, +40.7 3. Μίκελσεν, Volkswagen, +58.0 4. Έβανς, M-Sport, +1:03.6 5. Χιρβόνεν, M-Sport, +1:10.5 6. Όστμπεργκ, Citroen, 1:22.7 7. Πρόκοπ, Jipocar Czech National Team, 4:52.8 
Η βαθμολογία των οδηγών: 1. Σεμπαστιάν Οζιέ, 187 2. Γιάρι Μάτι Λάτβαλα, 143 3. Αντρέας Μίκελσεν, 110 4. Μαντς Όστμπεργκ, 74 5. Τιερί Νουβίλ, 73 6. Μίκο Χιρβόνεν, 73 

Σχετικά άρθρα