Με το «δεξί» η ψυχωμένη Βέροια

Η Βέροια είδε την Ξάνθη να κάνει το 2-0, 2-2 σε 3 λεπτά, ωστόσο βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και πήρε τη νίκη με 3-2, εκκινώντας με το «δεξί» στη φετινή Super League.

Οι Βεργώνης στο 41′, Μπεν στο 49′, Οκόμπο στο 77′, Λουσέρο στο 80′ (πεν.) και Ντουμίτρου στο 83′, ήταν αυτοί που έγραψαν με τα τέρματά τους την ιστορία του αγώνα.

Α’ Ημίχρονο

Η Βέροια είχε την υπεροχή από την έναρξη της αναμέτρησης και την εκμεταλλεύτηκε, όταν στο 41ο λεπτό ο Βεργώνης εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία στην άμυνα των φιλοξενούμενων και με όμορφη ενέργεια και σουτ έξω από την περιοχή, νίκησε τον Κυριακίδη για το 1-0.

Το 1-0 έμελλε να είναι και το τελικό σκορ στο πρώτο μέρος του αγώνα.

Β’ Ημίχρονο

Με το «καλημέρα» στο β’ μέρος η Βέροια ευτύχισε να βρει ακόμη μια φορά δίχτυα, όταν στο 49′ ο Μπεν μετά από προσπάθεια και σέντρα του Καλτσά από δεξιά, νίκησε με διαγώνιο σουτ για δεύτερη φορά τον Κυριακίδη, κάνοντας το 2-0.

Η Ξάνθη ισορρόπησε στη συνέχεια, προσπάθησε να απομακρύνει το παιχνίδι από την περιοχή της και τα κατάφερε. Το τρίλεπτο, 77′-80′ ήταν ονειρικό για τους Ακρίτες, καταφέρνοντας να ανατρέψουν τα δεδομένα του αγώνα με επίθεση διαρκείας.

Η μείωση ήρθε για την Ξάνθη στο 77′, όταν μετά από μία σέντρα από δεξιά, ο Βέρτζος έδιωξε με κεφαλιά στο ημικύκλιο, εκεί βρέθηκε ο Ομπόντο ο οποίος με δεξί σουτ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Καντιμοίρη.

Στο 79′ ο Ράνος μπήκε στην περιοχή από τη δεξιά πλευρά, ανατράπηκε από τον Χασελμπάινκ και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λουσέρο, ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Παρά την ψυχρολουσία η Βέροια δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να βρει ακόμη ένα γκολ στο ματς. Στο 83′ ο Καλτσάς με κάθετη για τον Μπεν που μπήκε στην περιοχή από αριστερά, έκανε σέντρα απέναντι για τον Ντουμίτρου, ο οποίος με σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στην απέναντι γωνία του Κυριακίδη, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2.

Περισσότερα σε λίγο…

Σχετικά άρθρα