Χάμιλτον: «Το έκανε επίτηδες ο Ρόζμπεργκ»

Ο Λιούις Χάμιλτον κατηγόρησε τον συνάδελφό του στη Μερτσέντες και επικεφαλής στη βαθμολογία των οδηγών της Φόρμουλα Ένα, Νίκο Ρόσμπεργκ, ότι συγκρούστηκε σκόπιμα μαζί του στο σημερινό γκραν πρι του Βελγίου.

Το συμβάν στον 2ο γύρο του αγώνα άφησε τον Χάμιλτον με κλαταρισμένο ελαστικό και τελικά οδήγησε στην εγκατάλειψη, την ώρα που ο Ρόσμπεργκ τερμάτισε δεύτερος και αύξησε το προβάδισμά του από τον Βρετανό στους 29 βαθμούς.

Ο Χάμιλτον δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο Γερμανός, του οποίου η εμπρός πτέρυγα του μονοθεσίου χτύπησε το πίσω ελαστικό του Βρετανού σε μια αποτυχημένη προσπάθεια για προσπέρασμα, προέβη εσκεμμένα σε αυτή την ενέργεια.

«Μόλις είχαμε μια συνάντηση γι΄ αυτό και αυτός βασικά είπε ότι το έκανε επίτηδες» τόνισε ο Χάμιλτον και συνέχισε, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Είπε ότι θα μπορούσε να το αποφύγει. Είπε: “Το έκανα για να αποδείξω κάτι”. Και δεν πρέπει απλά να βασιστείτε σε μένα, πηγαίνετε και ρωτήστε τους (επικεφαλής της Μερτσέντες) Τότο (Βολφ) και Πάντι (Λόου), οι οποίοι επίσης δεν είναι χαρούμενοι μαζί του. Πρέπει να τον ρωτήσετε τι προσπαθούσε να αποδείξει».

Από την πλευρά του ο Ρόσμπεργκ, σε δηλώσεις που έκανε χωριστά στους δημοσιογράφους, υπογράμμισσε ότι η σύγκρουση ήταν ένα αγωνιστικό συμβάν. «Είχαμε μια συζήτηση, καθώς είναι σημαντικό μετά από τέτοιες συνθήκες, επειδή προφανώς αυτό που συνέβη κόστισε πολλούς βαθμούς στην ομάδα» είπε.

«Αυτό είναι το βασικό, στο οποίο εστιάζουμε, και το μεγαλύτερο θέμα με ένα τέτοιο συμβάν όπως σήμερα. Δυστυχώς, δεν πρόκειται να μπω σε λεπτομέρειες, αυτό δεν θα ήταν το πιο σωστό. Πρέπει να επανεξετάσουμε το θέμα και να συζητήσουμε πώς θα προχωρήσουμε μπροστά» πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Ρόιτερ

Σχετικά άρθρα