Υπεύθυνα για ακραίες συμπεριφορές των εφήβων τα ενεργειακά ποτά, σύμφωνα με μελέτη

25 Αυγούστου 2014

 

Καναδική μελέτη αποκαλύπτει τα σοβαρά προβλήματα της κατανάλωσης μεγάλων ποσοτήτων καφεΐνης που περιέχουν τα ενεργειακά ποτά.

Σύμφωνα με το Reuters, όσο πιο συχνή είναι η κατανάλωση των ενεργειακών ποτών από τους μαθητές, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι αναφορές κατάθλιψης, που οδηγούν σε νέες παρακινδυνευμένες συνήθειες, όπως η κατανάλωση αλκοόλ, ναρκωτικά και το κάπνισμα.
«Οι νέοι έχουν την τάση να αναμιγνύουν το αλκοόλ με ενεργειακά ποτά. Αυτό αποτελεί επίσης ένα σοβαρό πρόβλημα» όπως επισημαίνει ο επικεφαλής μελέτης Sunday Azagba στο Reuters Health.
Όπως έδειξε η έρευνα σε 8.210 μαθητές λυκείου, το 62% ανέφερε ότι είχα καταναλώσει τουλάχιστον ένα ενεργειακό ποτό στη διάρκεια του προηγούμενου έτους, ενώ το 20% ανέφερε ότι καταναλώνει ενεργειακά ποτά τουλάχιστον μία φορά το μήνα.
«Θέλουμε να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα. Η κατανάλωση ενεργειακών ποτών είναι σε υψηλά επίπεδα στους μαθητές λυκείου», όπως δηλώνει ο Azagba.
Στη Βόρεια Αμερική δαπανώνται δισεκατομμύρια δολάρια στην αγορά των ενεργειακών ποτών κάθε χρόνο.
Ο Azagba και η ομάδα του διαπίστωσαν ότι τα αγόρια καταναλώνουν μεγαλύτερη ποσότητα ενεργειακών ποτών από ότι τα κορίτσια.
Οι μεγάλες ποσότητες καφεΐνης έχουν ενοχοποιηθεί με προβλήματα υγείας, όπως τα καρδιακά, ευερεθιστότητα, προβλήματα ύπνου και εκδηλώσεις νευρικότητας μεταξύ των νέων, όπως σημειώνουν οι συγγραφείς στο περιοδικό Preventive Medicine.

 
 

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Λάο Τσε
Η Σκέψη της ημέρας
Λάο Τσε
Ανακαλύψτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και αλλάξτε τη ζωή σας
Η απουσία συνειδητής επαφής με το παιδί...
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...