«Θα το ευχαριστηθεί ο κόσμος του Άρη»

Ο Άρης έκανε την πρώτη του συγκέντρωση για τη νέα σεζόν, στο «Nick Galis Hall» σε κλίμα αισιοδοξίας μετά την άρση της απαγόρευσης μεταγραφών από την FIBA.

Το «παρών» έδωσαν οι Νίκος Γκίκας, Σπύρος Μούρτος, Στέλιος Πουλιανίτης, Βασίλης Σίμτσακ, Κώστας Χαρίσης, Πέτρος Γερομιχαλός, Γιάννης Καραθανάσης, Τάσος Δήμας, Δημήτρης Φλιώνης, Πάρης Παουλεάνου, Θωμάς Σιδηροηλίας, Δημήτρης Σαμαράς . Απουσίασαν οι δύο νεοαποκτηθέντες Αμερικανοί Τόρεϊ Τόμας, ΛαΜάρκους Ριντ, που θα ενσωματωθούν στην προετοιμασία την Δευτέρα 1 του επόμενου μήνα Σεπτεμβρίου και οι Αλέξανδρος Βεζένκοφ, Μοχάμεντ Πάσαλιτς, οι οποίοι έχουν υποχρεώσεις με την Βουλγαρία και την Βοσνία αντίστοιχα στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2015. Οι Βεζένκοφ και Πάσαλιτς θα ενσωματωθούν στην προετοιμασία στις 5/9. Η προπόνηση έγινε υπό την επίβλεψη των Θωμά Νίκου, Σάββα Καμπερίδη, με δεδομένη την απουσία του Δημήτρη Πρίφτη ο οποίος έχει υποχρεώσεις στην Εθνική Ανδρών που ξεκινά το ταξίδι της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.

Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Χρήστος Γαλιλαίας, επισήμανε: «Έφτασε η μέρα να ξεκινήσει η προετοιμασία, κάτι που περιμέναμε εμείς και ο κόσμος;. Να ευχηθούμε σε όλα τα παιδιά υγεία. Πιστεύουμε η ομάδα να είναι ανταγωνιστική. Θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο και ταυτόχρονα να λυθούν τα θέματα που ταλανίζουν την ΚΑΕ».

Για τη συνέχεια του μεταγραφικού σχεδιασμού ο Χρήστος Γαλιλαίας ανέφερε: «Έπονται και κάποιες άλλες ανακοινώσεις. Θα είναι σύντομα συμπληρωμένο το ρόστερ. Θα αρχίσουν και οι αφίξεις των ξένων αθλητών. Πιστεύω πως στην έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων η ομάδα να είναι έτοιμη».

Ο συνεργάτης του Δημήτρη Πρίφτη, Θωμάς Νίκου, έδωσε το στίγμα για το παιχνίδι του Άρη: «Θέλουμε να παίζουμε ελκυστικό και γρήγορο μπάσκετ στην επίθεση όπως και στην άμυνα. Πιστεύω πως ο κόσμος θα το ευχαριστηθεί. Είμαστε σε επαφή με τον προπονητή για το τι πρέπει να γίνει. Ακολουθούμε κατά γράμμα τις εντολές του και ευελπιστούμε με την επιστροφή του να είμαστε έτοιμοι».

Για την ενίσχυση της ομάδας ανέφερε: «Σε μεγάλο βαθμό έχουμε ολοκληρώσει το ρόστερ. Μένουν κάποιες σκέψεις για συμπληρωματικές θέσεις. Δε βιαζόμαστε όμως. Θα αποφασίσουμε μέσα στην επόμενη εβδομάδα». Όσο για τη σημερινή (25/8) κλήρωση του Κυπέλλου, ο Θωμάς Νίκου σχολίασε: «Ως ομάδα πρέπει να εμφανιστείς όσο πιο έτοιμη γίνεται. Θα μετρήσουμε το βαθμό ετοιμότητας και πιστεύω το αποτέλεσμα να είναι αυτό που πρέπει για εμάς».

«Πιο ανταγωνιστικοί»

Ο Νίκος Γκίκας, ένας από τους παίκτες που έπαιξαν και πέρυσι στον Άρη, τόνισε ότι είναι νωρίς για να τεθούν στόχοι: «Κατ’ αρχήν εύχομαι υγεία σε όλους μας. Είναι δύσκολο να βάλουμε στόχους εξ αρχής, αφού η ομάδα φτιάχνεται ουσιαστικά από την αρχή, ενώ στην παρούσα φάση λείπουν πέντε βασικοί παίκτες. Σίγουρα όμως θα διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο από την περσινή 7η θέση και θα είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Είμαστε πιο έμπειροι σε σχέση με πέρυσι. Με Τόμας και Πάσαλιτς η περιφέρεια γίνεται πιο έμπειρη. Είναι σημαντικό να προσαρμοστούν στον Άρη οι νέοι παίκτες και να προσαρμοστούμε κι εμείς στο παιχνίδι τους». Όσο για τον ίδιο, «θέλω να είμαι καλύτερος από πέρυσι και μέσω της ομάδας να διακριθώ και εγώ».

«Τιμή και δέος»

Ο Βασίλης Σίμτσακ, νέα μεταγραφή των «κίτρινων», που πάντως δεν έχει ανακοινωθεί, από την πλευρά του δήλωσε: «Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να βρίσκομαι σε αυτό το γήπεδο. Και εγώ με την ομάδα του Άρη μεγάλωσα. Είναι τιμή και δέος να βρίσκομαι εδώ. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο σωματείο. Σιγά -σιγά και μέσα από τις προπονήσεις θα δεθούμε ως ομάδα». Για τον Δημήτρη Πρίφτη επισήμανε: «Είναι εκπληκτικός άνθρωπος και καλός προπονητής. Ξέρω τι θέλει από μένα και ελπίζω να έχουμε καλή συνεργασία. Από μένα θέλει να δίνω το 100% και να παίζω για την ομάδα».

Σχετικά άρθρα