«Η τσέπη μας δεν έχει καβούρια»…

Με στόχο να καθιερωθεί στην Basket League ΟΠΑΠ άρχισε η φετινή σεζόν για την Κηφισιά, η οποία την περασμένη αγωνιστική χρονιά στην πρώτη εμφάνιση της στο πρωτάθλημα τερμάτισε στην 5η θέση της τελικής βαθμολογίας.
Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και οι παίκτες του συγκεντρώθηκαν στις 18:00 στο Ζηρίνειο με τους νεοαποκτηθέντες Μαυροειδή, Ντούβνιακ, Καυκή, Τζάκσον Μελισσαράτο και Πεσάκοβιτς να δίνουν κανονικά το παρών. Μοναδική απουσία αυτή του Ντέιβις ο οποίος είναι προγραμματισμένο να φτάσει στην χώρα μας το βράδυ της Δευτέρας, στις 20:55
Πριν την έναρξη της προπόνησης στους παίκτες μίλησαν ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Γιώργος Βαγενάς, ο αντιπρόεδρος, Χάρης Ντιγριντάκης, ο επίτιμος πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Παναγιώτης Λατσούδας και ο απερχόμενος Δήμαρχος της Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης. Όλοι τους ευχήθηκαν καλή αγωνιστική χρονιά και τόνισαν στους παίκτες πως θα βρίσκονται δίπλα τους σε ότι χρειαστούν.
Ο πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Βαγενάς απευθυνόμενος στους παίκτες τους ξεκαθάρισε πως, «θέλω να έχετε υγεία και να είστε σίγουροι πως θα ασχολείστε μόνο με το μπάσκετ και τίποτα άλλο. Τα υπόλοιπα θα τα λύνουμε εμείς για εσάς. Πιστεύουμε σε σας και στις δυνατότητές σας.»
«Στην Α1 για πολλά χρόνια»
Μιλώντας στα ΜΜΕ πριν την έναρξη της προπόνησης ο κύριος Βαγενάς τόνισε: «Θέλουμε να έχουμε υγεία και να φτιάξουμε μία ομάδα η οποία να βρίσκεται στην Α1 για πολλά χρόνια. Θέλουμε να μπουν οι βάσεις για κάτι καλό. Η τσέπη μας δεν έχει καβούρια. Είμαστε ακόμη μία καινούρια ομάδα και δε βιαζόμαστε. Προσπαθούμε να φτιάξουμε κάτι καλό για να πρωταγωνιστούμε. Πριν από αυτό πάντως πρέπει να σταθεροποιηθούμε. Η περσινή 5η θέση έχει δημιουργήσει μία κληρονομιά. Είναι δύσκολο, αλλά θέλουμε να πραγματοποιήσουμε μία αντίστοιχη χρονιά».
Για τις δυσκολίες που κρύβει αυτή η δεύτερη χρονιά στην Basket League, μίλησε ο προπονητής της Κηφισιάς Ηλίας ΠαπαθεοδώρουΤο αν η περσινή 5η θέση δημιουργεί μεγαλύτερες προσδοκίες: «Κάθε χρόνο έχουμε διαφορετικούς στόχους, μεγαλώνουν οι απαιτήσεις και έτσι και φέτος οι υποχρεώσεις μας είναι διαφορετικές. Η περσινή μας πορεία μας γέμισε με ενθουσιασμό και με αυτοπεποίθηση και ο στόχος μας φέτος είναι να καθιερώσουμε την ομάδα στις βαθμολογικές θέσεις που κατέληξε πέρυσι. Χρειάζεται πολύ δουλειά, να φτιάξουμε ένα καινούριο σύνολο διότι υπάρχουν αρκετά νέα πρόσωπα. Θέλουμε να παίξουμε με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Σκοπός μας είναι να τρέξουμε το γήπεδο, να παίξουμε σωστά και τα αποτελέσματα θα έρθουν»
Για το φετινό ρόστερ: «Έχουμε καταλήξει σε παίκτες τους οποίους είχαμε βάλει ως βασική προτεραιότητα για αν έρθουν στην ΑΕΝΚ. Δεν το καταφέραμε με όλους. Πιστεύουμε πολύ σε όσους έχουμε μαζί μας, έχουν ταλέντο, δυνατότητα, επιθυμία για δουλειά. Υπάρχουν και κάποια νέα παιδιά στα οποία θα δώσουμε τη δυνατότητα να εμφανιστούν στο μπασκετικό χάρτη. Το ρόστερ μας έχει ποιότητα, αλλά τα ρόστερ δεν παίζουν ρόλο το καλοκαίρι, αλλά μέσα στη χρονιά».
Παρών ο Βασιλόπουλος
Για την παρουσία του Παναγιώτη Βασιλόπουλου: «Ο Παναγιώτης θα προπονείται μαζί μας, είναι ένα παιδί το οποίο έχει περάσει πολλές δυσκολίες, έχει όμως υπομονή και επιμονή. Το κάνει πρώτα από όλα για τον εαυτό του, για αν βρεθεί σε μία καλή κατάσταση. Δεν έχουμε συζητήσει κάτι μαζί του. Θα προπονηθεί για τον εαυτό του και ταυτόχρονα θα βοηθήσει και εμάς στην προετοιμασία».Για το Κύπελλο Ελλάδας: «Είναι πολύ μακριά, τον Οκτώβριο, τρεις μέρες πριν την έναρξη πρωταθλήματος. Σίγουρα μας ενδιαφέρει και μας απασχολεί, αλλά στόχος της ομάδας είναι να είμαστε έτοιμοι την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος».
Ο Παναγιώτης Καυκής στις πρώτες του δηλώσεις σαν παίκτης της Κηφισιάς τόνισε: «Θέλουμε να κάνουμε μία πορεία ανάλογη με την περσινή. Θέλουμε αρχικά να σωθούμε γρήγορα και να παίξουμε ένα όμορφο και ελκυστικό μπάσκετ».
«Θυμίζει το παλιό καλό Μαρούσι»
Ο Δημήτρης Μαυροειδής από την πλευρά του αναφέρθηκε στο πολύ καλό κλίμα που συνάντησε στην Κηφισιά αλλα και την δίψα που έχει για μπάσκετ: «Καλή αγωνιστική χρονιά σε όλους με υγεία! Η ομάδα έχει πολύ καλό και οικογενειακό κλίμα και αυτό είναι που με τράβηξε από την πρώτη στιγμή. Είναι μια υγιής ομάδα και μου θυμίζει το σε πολλά το παλιό καλό Μαρούσι. Έχω πολύ καιρό να αγωνιστώ και διψάω πραγματικά να ξεκινήσουμε τις υποχρεώσεις μας. Νομίζω ότι μπορούμε να πάμε καλά τη φετινή χρονιά»».

Σχετικά άρθρα