Η απώλεια φέρνει αλλαγή συστήματος

Ακόμα και αναπροσαρμογή της αγωνιστικής του φιλοσοφίας καλείται να κάνει ο Παναθηναϊκός μετά την απώλεια του Μάρκους Μπεργκ.

Ο Γιάννης Αναστασίου έχει αποφασίσει να εγκαταλείψει το 4-4-2 σε ρόμβο, σύστημα που εφάρμοσε κατά κόρον πέρυσι αλλά και φέτος στα έως τώρα παιχνίδια. Το σύστημα βασίζονταν πολύ στις κινήσεις του Μπεργκ χωρίς τη μπάλα και με την απώλεια του στο επόμενο δίμηνο – τρίμηνο ουδείς προς το παρόν μπορεί να υποστηρίξει το ρόλο του Σουηδού μέσα στο παιχνίδι.

Έτσι ο Αναστασίου σκέφτεται την επαναφορά του 4-2-3-1, μια διάταξη που εφάρμοσαν αρκετοί προκάτοχοί του στον Παναθηναϊκό. Ο ίδιος ο Έλληνας τεχνικός δούλεψε πολύ το 4-3-3 (κουβαλώντας τον ολλανδικό… αέρα) αλλά σύντομα μετά την έναρξη της περσινής περιόδου, υποχρεώθηκε να το αλλάξει. Η αγωνιστική ώθηση στο Τριφύλλι δόθηκε με το 4-4-2 σε ρόμβο.

Αυτή τη στιγμή άλλωστε δεν έχει διαθέσιμο δεύτερο επιθετικό πλην του Καρέλη. Ο Πέτριτς είναι τραυματίας, ο Μπερίσα μόλις που υπέγραψε στην ομάδα, ο Κλωναρίδης επέστρεψε στις προπονήσεις αλλά θα είναι σε θέση να αγωνιστεί στο μεθεπόμενο παιχνίδι. Θα έχει ενδιαφέρον πώς ο Αναστασίου θα χωρέσει στα χαφ τους παίκτες του Τριφυλλιού και κυρίως μπροστά από τα δύο αμυντικά χαφ.

Σχετικά άρθρα