To CNN «βλέπει» Formula στην Ελλάδα

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN στις τάξεις της Formula 1 εξετάζεται το ενδεχόμενο να διεξαχθεί Grand Prix στην Ελλάδα. “Η διεξαγωγή Grand Prix στην Ελλάδα της κρίσης είναι, ενδεχομένως, στον ορίζοντα, σύμφωνα με τον Μπέρνι Εκλστοουν”, αναφέρεται σχετικά.

Ο 83χρονος Βρετανός, αφεντικό της Formula 1, υποστήριξε χαρακτηριστικά στο αμερικανικό δίκτυο: “Οι Ελληνες το θέλουν. Θέλουν να συναντήσω τον Πρωθυπουργό τους ή τον δήμαρχο (Αθηναίων). Θα πρέπει να διαπιστώσουμε αν έχουν τα χρήματα (για να το κάνουν)”.

Παράλληλα αποκάλυψε ότι έχει δεσμεύσει ήδη το όνομα “Mεσογειακό Grand Prix” και συγκεκριμένα στις 30 Μαΐου η εταιρεία Formula One Licensing κατοχύρωσε την ονομασία “Formula 1 Mediterranean Grand Prix”.

Η ομάδα που διαχειρίζεται το έργο “Dielpis Formula 1” για την κατασκευή πίστας στη Δραπετσώνα και στο Κερατσίνι, εκτιμά ότι το κόστος που απαιτείται για το έργο ανέρχεται στα 800 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από ιδιωτικά κεφάλαια.

Ο επικεφαλής της Dielpis Formula 1, ο πολιτικός μηχανικός Θανάσης Παπαθεοδώρου, είπε στο CNN: “Το μεγαλύτερο κέρδος για τη χώρα μας θα είναι να δώσουμε σε ολόκληρο τον κόσμο την ευκαιρία να δει το ιστορικό λιμάνι της Μεσογείου. Και η πείρα μας από τη διεξαγωγή μεγάλων διοργανώσεων, όπως είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας, αποτελεί εγγύηση για εμάς”.

Σχετικά άρθρα