Οι διεθνείς και οι έμπειροι

Παρότι ο Ολυμπιακός προχώρησε στην πώληση δύο Ελλήνων διεθνών, του Μανωλά και του Σάμαρη, έχει πάλι έξι παίκτες στην Εθνική ομάδα!
 
Ο Ρανιέρι κάλεσε τους Μανιάτη, Χολέβα που ήταν στην αποστολή για το Μουντιάλ αλλά και τους Σιόβα, Αβραάμ που είχαν κοπεί την τελευταία στιγμή, όπως και τον Φορτούνη με τον Διαμαντάκο. 
 
Κι αν προσέξει κανείς, ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα γεμάτη με διεθνείς παίκτες αφού άλλοι 8 ποδοσφαιριστές του είναι στις κλήσεις των Εθνικών ομάδων των χωρών τους.
 
Ο Κασάμι στην Ελβετία, ο Ντουρμάζ στη Σουηδία, ο Μπενίτες στην Παραγουάη, ο Εντινγκά στο Κονγκό, ο Μέγιερι στην Ουγγαρία, ο Γκαζαριάν στην Αρμενία, ο Ελαμπντελαουί στη Νορβηγία. 
 
Ο δε Μαζουακού είναι στα πλάνα τόσο της Εθνικής Κονγκό όσο και των Ελπίδων της Γαλλίας.
 
Ποιοί μένουν: Οι πολύπειροι και παλιοί διεθνείς Σαβιόλα και Τσόρι της Αργεντινής, ο Βραζιλιάνος Σαλίνο, οι Ισπανοί Φουστέρ, Μποτία και Ρομπέρτο, ο Γάλλος Ντοσβί κι ο συμπατριώτης του Ερίκ Αμπιντάλ που πρόσφατα αποφάσισε να αποχωρήσει από μια τεράστια καριέρα στην Εθνική Γαλλίας.
 
Από τους Έλληνες του ρόστερ ο μόνος που δεν κλήθηκε είναι ο Μπουχαλάκης, αλλά γι΄αυτόν είναι βέβαιο πως αποτελεί θέμα χρόνου με την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Μίτσελ και τον χρόνο συμμετοχής που θα του προσφέρει…
 
Είναι ευνόητο πως λίγες – και μόνο οι τοπ ευρωπαϊκές – ομάδες έχουν τόσο μεγάλο αριθμό διεθνών παικτών στο ρόστερ τους…

Σχετικά άρθρα