«Πρώτα το ματς και μετά πολλά μπορούν να συμβούν»

Αν και ο ίδιος είχε κλείσει ουσιαστικά τη μεταγραφική αναζήτηση, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με τη Μίντιλαντ, ο Γιάννης Αναστασίου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει κάτι τις επόμενες ημέρες. Πρωτίστως, όμως, για τον Έλληνα τεχνικό είναι η αναμέτρηση με τη Μίντιλαντ.

«Hρθαμε εδώ με απώτερο σκοπό να τελειώσουμε την πρόκριση. Είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα μας να μπούμε στους ομίλους. Και αγωνιστικά και οικονομικά και για το στάτους του κλαμπ, αλλά και για τους ίδιους τους παίκτες. Το 4-1 είναι ένα σκορ ασφαλείας, αλλά στη μπάλα όλα μπορούν να συμβούν. Η Γιουνάιτεντ χθες δέχθηκε 4 γκολ από μία ομάδα Α’ κατηγορίας. Εάν δεν είσαι συγκεντρωμένος και σοβαρός όλα μπορούν να γίνουν. Για εμάς το σημαντικό είναι πως θα είμαστε εμείς. Ξέρουμε πως παίζει η Μίντιλαντ και τι αδυναμίες έχει. Αυτό όμως που προέχει είναι να είμαστε προσηλωμένοι εμείς και να κάνουμε αυτά που έχουμε συζητήσει και έχουμε προετοιμαστεί για να κάνουμε», είπε αρχικά ο Αναστασίου και μετά δέχθηκε ερωτήσεις.

-Μετά τον τραυματισμό του Μπεργκ οι παίκτες σας εκτιμάτε ότι θα δώσουν πλέον και το κάτι… παραπάνω;

«Δεν έχω αμφιβολία ότι αυτό θα συμβεί. Τα παιδιά που θα τον αντικαταστήσουν ξέρουν πως θα είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτούς και για τον καθένα να κάνουν αυτό που έκανε ο Μάρκους. Ομως όπως έχω ξαναπεί, πρώτα απ’ όλα είμαστε ομάδα και για εμάς είναι σημαντικό να μείνουμε προσηλωμένοι στους στόχους μας. Εχουμε παίκτες με την ποιότητα και ικανότητα, μολονότι μπορεί να μην το έχουν δείξει ως τώρα. Η εμπιστοσύνη και η ποιότητα τους είναι μεγάλη και δεν φοβάμαι. Θα αντεπεξέλθουν».

-Εχει τους παίκτες στην επίθεση η ομάδα για να καλύψουν το κενό του Μπεργκ, δεδομένου ότι θα χάσει μεγάλο διάστημα ή θα χρειαστεί περαιτέρω ενίσχυση;

«Θα είναι αρκετό το διάστημα της απουσίας του, ενώ και μετά θα χρειαστεί λίγο χρόνο μέχρι να βρει τη φόρμα του. Υπάρχουν οι παίκτες, αλλά τις επόμενες μέρες πολλά μπορούν να συμβούν. Αυτό που μετράει είναι το αυριανό ματς και από εκεί και πέρα έχουμε μέρες…».

-Σας προβληματίζουν οι συνεχόμενοι τραυματισμοί του Πέτριτς;

«Σίγουρα με προβληματίζουν. Είναι τραυματισμοί μυικοί. Προσπαθούμε να τον έχουμε σε καλή κατάσταση και να τον προστατεύσουμε. Δεν μπορούμε όμως να τα βάλουμε με το σώμα. Και είναι άσχημο αυτό που γίνεται, διότι δεν μπορούμε να σχεδιάσουμε και να προγραμματίσουμε για το μέλλον. Ζούμε με το σήμερα. Από τη στιγμή που είναι παίκτης με συμβόλαιο και σημαντικός, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Ομως η ομάδα δεν μπορεί να περιμένει έναν παίκτη, διότι είναι πρώτα απ’ όλα ομάδα».

– Εκτιμάτε ότι θα “απαντήσουν” αύριο οι παίκτες σας στο γήπεδο; Επίσης, θα αλλάξετε κάτι στην τακτική σας σε σχέση με το πρώτο ματς;

«Πάντα βγάζουμε εγωισμό. Και πέρσι μετά από ήττα ή άσχημη εμφάνιση η ομάδα έβγαζε εγωισμό και αντίδραση. Με τη Μίντιλαντ το κάναμε μετά τον αποκλεισμό από τη Σταντάρ κι έδειξε η ομάδα ότι έχει χαρακτήρα. Το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής δεν ξέρω αν αποτελεί αποτυχία. Διότι με τους τραυματισμούς που είχαμε και τις καταστάσεις που διαμορφώθηκαν, πέρσι ένα τέτοιο ματς μάλλον θα το χάναμε. Τώρα βγάλαμε αντίδραση και ισοφαρίσαμε και κυνηγήσαμε μέχρι τέλους τη νίκη. Αυτό είναι σημαντικό και θετικό για την ομάδα. Από εκεί και πέρα είναι άλλο ματς αύριο δεδομένου ότι έχουμε σκορ που μας δίνει ασφάλεια. Εχουμε σημαντικές απουσίες, ενώ και οι Κλωναρίδης, Κουτρουμπής προέρχονται από τραυματισμούς. Για εμάς είναι σαν να ξεκινάει το παιχνίδι από το 0-0. Αν μπούμε με άλλη νοοτροπία θα είναι επικίνδυνο. Θα έχουμε χώρους και ευκαιρίες για να πετύχουμε γκολ».

-Εχει περάσει από το μυαλό σας να τροποποιήσετε το σύστημα σε 4-2-3-1 λόγω των προβλημάτων στην επίθεση και να παίξετε με έναν στράικερ;

«Πολλά έχουν περάσει από το μυαλό μου. Επειδή ακολουθούν πολλά ματς σε μικρό διάστημα δεν μπορούμε να δουλέψουμε κάποια πράγματα συγκεκριμένα. Δουλέψαμε κάποια συστήματα στην προετοιμασία. Η ομάδα έχει υποδομή και βάση για να παίζει διαφορετικά συστήματα. Τα παιδιά είναι τακτικά προετοιμασμένα. Το σημαντικό όμως είναι η διάρκεια. Κάθε ματς προσαρμόζουμε την τακτική μας κι αυτά που θέλουμε να βγάλουμε εκεί που έχει αδυναμίες ο αντίπαλος. Το σημαντικό είναι να έχουμε σταθερότητα και να μην αλλάζουμε συνεχώς τα συστήματά μας».

-Χρειάζεται κάποιες φορές να θυσιάζετε ίσως την επιθετική φιλοσοφία σας για το αποτέλεσμα. Π.χ. στο ματς με τη Σταντάρ μετά το 1-0, θα μπορούσατε να παίξετε λίγο πιο συντηρητικά.

«Με τη Σταντάρ ενώ προηγηθήκαμε 1-0 και τα δύο τα γκολ τα δεχθήκαμε ενώ ήμασταν 5 αμυντικοί εναντίον 2. Αν υπήρχε πρόβλημα αμυντικό να το καταλάβω αυτό. Ηταν όμως θέμα έλλειψης και αποφασιστικότητας εκείνη τη στιγμή. Μας αρέσει να παίζουμε ποδόσφαιρο. Σίγουρα κάθε φορά κρίνεσαι εκ του αποτελέσματος. Κι αυτό θα κάνουμε μέσα στο γήπεδ».

-Εφόσον προκριθείτε θα έχετε επιπλέον 6 ματς στο Γιουρόπα Λιγκ. Αυτό το Τετάρτη-Κυριακή που δεν το είχε πέρσι η ομάδα σας μπορεί να το αφομοιώσει φέτος;

«Αν δείτε πέρσι από τον Γενάρη και μετά παίξαμε 29 ματς σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και πλέι-οφ. Τώρα έχουμε 15 στο πρωτάθλημα, 3 στο Κύπελλο και 6 Ευρώπη. Σύνολο 24, δηλαδή λιγότερα. Εχει δυνατότητες και μπορεί να παίξει η ομάδα. Το σημαντικό είναι να βρούμε ρυθμό. Στα 4 ματς έχουν παίξει 20 παίκτες. Αυτό δείχνει και τη δυναμική της ομάδας και ανα πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να παίξουν όλοι. Εχω εμπιστοσύνη στα παιδιά».

-Ο Μπερίσα μπορεί να υπολογίζεται άμεσα;

«Είναι ιδιάζουσα περίπτωση, διότι δεν έχει παίξει σε α’ κατηγορία με ανδρική ομάδα. Προχθές ήρθε στο γραφείο μου και μου είπε να του δώσω μια εβδομάδα καιρό και δεν θα με απογοητεύσει. Μου άρεσε το θάρρος και θράσος που έβγαλε. Εχει πολύ καλά στοιχεία και μου άρεσε. Επαιξε σήμερα ένα φιλικό με την Κ20 και σημείωσε 2 γκολ. Εχει το γκολ, την τεχνική, την ταχύτητα και την αντίληψη για να καταλάβει το παιχνίδι που παίζουμε. Μετά τη διακοπή θα είναι πολύ καλύτερος απ’ ότι είναι τώρα. Κι αν πηγαίνει καλά θα πάρει τις ευκαιρίες του. Μου αρέσει ότι έχει θάρρος, θράσος και πιστεύει στον εαυτό του και τη ομάδα. Δεν με προβληματίζει ότι είναι 18 χρονών».

Σχετικά άρθρα