Σαλούστρος: «Έτοιμος να δώσω την ψυχή μου»

Έτοιμος να δώσει την ψυχή του για τον ΠΑΟΚ δήλωσε ο Χρήστος Σαλούστρος στην παρουσίαση του από τον «Δικέφαλο».
«Ο ΠΑΟΚ είναι από τις πιο ιστορικές ομάδες, η πιο ιστορική ίσως ομάδας της Θεσσαλονίκης, με τίτλους και είμαι έτοιμος να δώσω την ψυχή μου και ότι άλλο έχω μέσα μου», είπε χαρακτηριστικά ο 24χρόνος φόργουορντ που προέρχεται από τον Πανιώνιο, με τον οποίο έκανε ντεμπούτο στην Basket League ΟΠΑΠ και επισήμανε: «Σίγουρα μου δίνει ένα επιπλέον κίνητρο και με βοηθάει. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της και μετά να υλοποιήσω και εγώ τους προσωπικούς μου στόχους, Καλώς ή κακώς έχω μάθει στον πρωταθλητισμό, οπότε αυτό δε θα με αγχώνει και δεν μπορεί να με αφήσει πίσω».
«Έχουμε πολλά όνειρα για αυτό το παιδί και θέλουμε να τον δούμε να φτάνει ψηλά με τον ΠΑΟΚ», τόνισε ο Τέλης Ζουρνατσίδης, μάνατζερ της ΚΑΕ, που παρουσίασε τον Σαλούστρο: «Είναι χαρά μας σήμερα να παρουσιάσουμε ένα νέο παιδί, ένα παιδί με πολύ ταλέντο και με μία προοπτική εξέλιξης. Είναι η τρίτη χρονιά που συζητάμε το όνομα του για να έρθει στον ΠΑΟΚ και φέτος τα καταφέραμε να είναι εδώ. Εκτιμώ τον οποιονδήποτε βρίσκεται στο χώρο που έχει περάσει από όλα τα στάδια και όλες τις βαθμίδες. Και ο Χρήστος είναι ένας από αυτά τα παιδιά, που πριν από τέσσερα χρόνια έπαιζε στη Γ` Εθνική. Για να φτάσει εδώ πέρασε από όλα τα στάδια, έπαιξε στη Β΄ Εθνική, αγωνίστηκε στην Α2, πέρσι ήταν για πρώτη φορά στην Α1 και φέτος κάνει ένα ακόμη βήμα και έρχεται από τον Πανιώνιο στο ΠΑΟΚ. Βλέπουμε στο πρόσωπο του παίκτη, ένα παιδί που έχει τη δυνατότητα εξέλιξης. Ο δεύτερος λόγος που τον θέλαμε είναι ότι κατάφερε και πέρασε το τεστ έρευνας που κάνουμε όσον αφορά στον χαρακτήρα του, τα στοιχεία του. Είναι ένας θαυμάσιος χαρακτήρας και μας δίνει τη δυνατότητα να επενδύσουμε πάνω του. Έχουμε πολλά όνειρα για αυτό το παιδί και θέλουμε να τον δούμε να φτάσει ψηλά με τον ΠΑΟΚ. Δεν το λέω αυτό για τον γεμίσω ευθύνες, του εύχομαι καλή επιτυχία, καλή τύχη και να είναι τυχερός».
Ο μάνατζερ του ΠΑΟΚ, προτού δώσει τον λόγο στον Χρήστο Σαλούστρο, έδωσε και τις ευχές όλου του ΠΑΟΚ, προς την Εθνική ομάδα μπάσκετ που από σήμερα είναι στην Ισπανία, ενόψει της συμμετοχής της στο Μουντομπάσκετ: «Θα ήθελα να μεταφέρω τις ευχές σύσσωμου του ΠΑΟΚ για καλή επιτυχία στην Εθνική μας ομάδα στο Μουντομπάσκετ. Να έχουμε ένα πολύ καλό τουρνουά, να φτάσει όσο ψηλότερα μπορεί και μακάρι να καταφέρουμε να τη θαυμάσουμε και να τη χειροκροτήσουμε όλοι».
Ο Χρήστος Σαλούστρος από την πλευρά του τόνισε: «Εύχομαι να έχουμε μία καλή χρονιά χωρίς τραυματισμούς. Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι ήρθα σε μία οικογένεια, με αγκάλιασαν όλοι, από το πρωί του Σαββάτου που ήρθα στην Θεσσαλονίκη και με υποδέχθηκε άνθρωπος της ομάδας  και κάθε μέρα με την συμπεριφορά που υπάρχει απέναντί μου. Η επιλογή μου μπορεί να άργησε χρονικά, αλλά ήταν πάρα πολύ εύκολη. Σίγουρα οι απαιτήσεις δε θα είναι λίγες. Είμαι έτοιμος και σε όλες αυτές τις απαιτήσεις θα είμαι παρών. Η δουλειά φαίνεται στο γήπεδο, σιγά σιγά θα έχουμε μία σειρά αγώνων και ελπίζω ότι έχω να προσφέρω πολλά στον ΠΑΟΚ. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος με την επιλογή μου και νιώθω πολύ έτοιμος να ανταπεξέλθω σε αυτή τη δύσκολη χρονιά που έρχεται».
Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο Χρήστος Σαλούστρος τόνισε…
Για τα περσινά παιχνίδια του Πανιωνίου με τον ΠΑΟΚ: «Στα τέσσερα παιχνίδια των πλέι οφ ο ΠΑΟΚ έδειξε ένα πρόσωπο πάρα πολύ ανταγωνιστικό με θέληση. Έδειξε ότι δεν παίζουν ρόλο οι έδρες ή και τα μπάτζετ και έληξε η σειρά με 3-1. Αυτό δείχνει ότι η δουλειά φαίνεται. Πέρυσι ο ΠΑΟΚ ήταν μία πολύ δύσκολα προβλέψιμη ομάδα και αυτό δυσκόλεψε πολύ την προηγούμενη μου ομάδα και έληξε έτσι η σειρά».
Για τις πρώτες του εντυπώσεις από τον ΠΑΟΚ: «Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ καλές. Με τον κόουτς δεν έχουμε μιλήσει ακόμα για τους συγκεκριμένους ρόλους, αλλά μου δίνει κάθε μέρα κίνητρα να πολεμάω, να παλεύω και σίγουρα η παρουσία του με εμπνέει. Όλα τα παιδιά με έχουν υποδεχτεί με άριστο τρόπο και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό».
Για το καλοκαίρι που πέρασε: «Ήταν ένα δύσκολο και μακρύ καλοκαίρι. Η ομάδα σαν ΠΑΟΚ είναι το πρώτο χαρτί και σίγουρα η συμμετοχή στο Eurocup είναι μία παρακαταθήκη για το μέλλον και θα είναι πολύ σημαντική. Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που μου στάθηκαν όλο αυτό το διάστημα και ιδιαίτερα τους γονείς μου και τον αδερφό μου».
Για την πίεση που θα έχει στον ΠΑΟΚ: «Το ότι είμαι πιο έτοιμος έχει να κάνει με την περσινή σεζόν. Είναι το πως θα διαχειριστείς την πίεση, αλλά δεν πιστεύω ότι θα έχω πρόβλημα. Πολλές φορές ένας παίκτης χρειάζεται αυτή την πίεση για να αποδώσει καλύτερα, δεν έχω πρόβλημα το καταλαβαίνω απόλυτα. Είμαστε σε μία από τις πιο ιστορικές ομάδες, την πιο ιστορική ίσως ομάδας της Θεσσαλονίκης, με τίτλους και είμαι έτοιμος να δώσω την ψυχή μου και ότι άλλο έχω μέσα μου. Σίγουρα μου δίνει ένα επιπλέον κίνητρο και με βοηθάει. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της και μετά να υλοποιήσω και εγώ τους προσωπικούς μου στόχους, Καλώς ή κακώς έχω μάθει στον πρωταθλητισμό, οπότε αυτό δε θα με αγχώνει και δεν μπορεί να με αφήσει πίσω».
Για το συμβόλαιο του: «Δεν είμαι σε καμία περίπτωση τέτοιος άνθρωπος, το τριετές συμβόλαιο δε μου λέει τίποτα. Θα πρέπει να προσπαθήσω πολύ για να το αξίζω αυτό το τριετές συμβόλαιο. `Έχω μάθει να τιμάω τους ανθρώπους που μου προσφέρουν πράγματα. Όπως εγώ είμαι ευχαριστημένος με την επιλογή μου έτσι και στο τέλος θα είναι όλοι ευχαριστημένοι».
Για την συνύπαρξή του με τους Κέβιν Λάνγκφορντ και Μαρκ Κάρτερ στον ΠΑΟΚ: «Όλο το καλοκαίρι μιλούσαμε και όταν είχαμε και οι τρεις πρόταση από τον ΠΑΟΚ ήταν κάτι πολύ ωραίο. Η απόφαση στο τέλος ήταν πάρα πολύ απλή, γιατί είχε συμφωνήσει ο Κάρτερ, μετά ακολούθησε και ο Λάνγκφορντ.  Μου δίνει δύναμη το γεγονός ότι θα είναι αυτά τα δύο παιδιά εδώ, γιατί θα έχω και εγώ κάποιους κατά κάποιο τρόπο δικούς μου ανθρώπους. Είναι παιδιά διαμάντια και θα το διαπιστώσετε και εσείς στη διάρκεια της σεζόν».
Για το αγωνιστικό του προφίλ: «Η θέση που παίζω είναι στο τρία. Προσπαθώ πάντα να σουτάρω καλά, να παίζω όσο το δυνατόν καλύτερη άμυνα και να βοηθάω την ομάδα στα ριμπάουντ. Αυτά είναι τα σίγουρα που μπορώ. Από εκεί και πέρα μέσα από την ομαδική δουλειά θα βγουν όλα στο γήπεδο».

Σχετικά άρθρα