Σπανακόπιτα καλοκαιρινή από την Αργυρώ

28 Αυγούστου 2014

Υλικά συνταγής

 

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 6 φέτες μπέικον
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 6 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 500 γρ. τρυφερά φύλλα σπανάκι
  • 6 αβγά
  • 1 φλ. αλεύρι
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 3 κ.σ άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. κατσικίσιο τυρί σε τρίμματα
  • 6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • αλάτι
  • μπόλικο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Ψιλοκόβουμε το μπέικον. Ζεσταίνουμε το λάδι και το ροδίζουμε για λίγα λεπτά. Αφαιρούμε το μπέικον και στο ίδιο λάδι προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και το ξερό κρεμμύδι. 
2. Τα σοτάρουμε να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε το σπανάκι κι αφήνουμε λίγα λεπτά ίσα που να μαραθεί. Αποσύρουμε από την φωτιά.
3. Σε μπολ χτυπάμε τα αβγά και το γιαούρτι κι αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τον άνηθο και την τριμμένη μυζήθρα. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και ακατεύουμε καλά. 
4. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, μπέικον, κρεμμυδάκια, κρεμμύδι, σπανάκι ανακατεύουμε κι αδειάζουμε σε μικρο πυρίμαχο ταψάκι καλά βουτυρωμένο.
5. Πασπαλίζουμε με τα τρίμματα κατσικίσιου τυριού και βάζουμε τα κομμένα ντοματίνια στην επιφάνεια. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για περίπου 25' μέχρι να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια.
6. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια. Σερβίρουμε με σαλάτα.


Mερίδες: 8
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 25 λεπτά
 
Αrgiro.gr 
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ