Σπανακόπιτα καλοκαιρινή από την Αργυρώ

<h3>Υλικά συνταγής</h3>
<p> </p>
<ul class="ingredients">
<li><span><strong>2 κ.σ. </strong><span>ελαιόλαδο</span></span></li>
<li><span><strong>6 φέτες</strong> <span>μπέικον</span></span></li>
<li><span><strong>1</strong> <span>ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο</span></span></li>
<li><span><strong>6</strong> <span>φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα</span></span></li>
<li><span><strong>500 γρ.</strong> <span>τρυφερά φύλλα σπανάκι</span></span></li>
<li><span><strong>6</strong> <span>αβγά</span></span></li>
<li><span><strong>1 φλ. </strong><span>αλεύρι</span></span></li>
<li><span><strong>1</strong> <span>γιαούρτι στραγγιστό</span></span></li>
<li><span><strong>1/2 φλ.</strong> <span>κεφαλοτύρι τριμμένο</span></span></li>
<li><span><strong>3 κ.σ</strong> <span>άνηθο ψιλοκομμένο</span></span></li>
<li><span><strong>1 φλ.</strong> <span>κατσικίσιο τυρί σε τρίμματα</span></span></li>
<li><span><strong>6</strong> <span>ντοματίνια κομμένα στη μέση</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>αλάτι</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>μπόλικο πιπέρι</span></span></li>
</ul>
<div>
<div class="time"><span>Εκτέλεση</span></div>
<div id="fragment-1" class="news_body"><span>1. Ψιλοκόβουμε το μπέικον. Ζεσταίνουμε το λάδι και το ροδίζουμε για λίγα λεπτά. Αφαιρούμε το μπέικον και στο ίδιο λάδι προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και το ξερό κρεμμύδι. <br />2. Τα σοτάρουμε να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε το σπανάκι κι αφήνουμε λίγα λεπτά ίσα που να μαραθεί. Αποσύρουμε από την φωτιά.<br />3. Σε μπολ χτυπάμε τα αβγά και το γιαούρτι κι αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τον άνηθο και την τριμμένη μυζήθρα. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και ακατεύουμε καλά. <br />4. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, μπέικον, κρεμμυδάκια, κρεμμύδι, σπανάκι ανακατεύουμε κι αδειάζουμε σε μικρο πυρίμαχο ταψάκι καλά βουτυρωμένο.<br />5. Πασπαλίζουμε με τα τρίμματα κατσικίσιου τυριού και βάζουμε τα κομμένα ντοματίνια στην επιφάνεια. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για περίπου 25' μέχρι να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια.<br />6. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια. Σερβίρουμε με σαλάτα.<br /><br /></span><br />
<div class="time"><span>Mερίδες:</span> 8</div>
<div class="time"><span>Χρόνος Προετοιμασίας:</span> 10 λεπτά</div>
<div class="time"><span>Χρόνος Ψησίματος:</span> 25 λεπτά</div>
</div>
<div class="time"> </div>
<div class="time">Αrgiro.gr </div>
</div>

Σχετικά άρθρα