Φτιάχνουμε μόνοι μας σπιτικό παγωτό banofee

<h3>Τι χρειαζόμαστε:</h3>
<div class="rr_ingredients">
<ul>
<li>1 κουτί ζαχαρούχο (καραμελωμένο)</li>
<li>2 μεγάλες ώριμες μπανάνες</li>
<li>1 κουτί κρετόρε (φυτ. σαντιγύ 500ml)</li>
<li>3-4 κ.σ. γάλα</li>
<li>λίγο ξύσμα λεμονιού</li>
<li>5-6 πτι-μπερ σπασμένα σε κομματάκια</li>
<li>προαιρετικά σιρόπι σοκολάτας</li>
</ul>
</div>
<p><span><br /><br /></span></p>
<h3>Πώς το κάνουμε:</h3>
<ol class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list">Το ζαχαρούχο γάλα θα πρέπει να έχει σιγοβράσει για ~2 ώρες (κλειστό μες στο κουτί του) για να γίνει καραμέλα, όπως κάνουμε στο κλασικό μπανόφι.</li>
<li class="rr_method_list">Χτυπάμε με μίξερ στη μεγάλη ταχύτητα το κρετόρε (να'χει μείνει ώρες στο ψυγείο, αν είναι δυνατόν και το μπολ να'ναι κρύο) μέχρι να γίνει πηκτή σαντιγύ.</li>
<li class="rr_method_list">Λιώνουμε τις μπανάνες με το πιρούνι σε άλλο μπολ, προσθέτουμε την καραμέλα, το γάλα και χτυπάμε.</li>
<li class="rr_method_list">Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, προσθέτοντας τα πτι-μπερ, το ξύσμα λεμονιού και βάζουμε σε πλαστικό δοχείο με καπάκι.</li>
<li class="rr_method_list">Αν θέλουμε, ανακατεύουμε απαλά και λίγο σιρόπι σοκολάτας μέσα (να κάνει γραμμές και όχι να ενσωματωθεί πλήρως).</li>
<li class="rr_method_list">Βάζουμε στην κατάψυξη για μερικές ώρες και είναι έτοιμο!</li>
</ol>
<p><span><span><br /><br />Διαβάστε περισότερο: <a href="http://www.sintagespareas.gr/sintages/pagoto-mpanofi.html#ixzz3BfrHg5xh">www.sintagespareas.gr</a></span><br /></span></p>

Σχετικά άρθρα