Φτιάχνουμε μόνοι μας σπιτικό παγωτό banofee

28 Αυγούστου 2014

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κουτί ζαχαρούχο (καραμελωμένο)
  • 2 μεγάλες ώριμες μπανάνες
  • 1 κουτί κρετόρε (φυτ. σαντιγύ 500ml)
  • 3-4 κ.σ. γάλα
  • λίγο ξύσμα λεμονιού
  • 5-6 πτι-μπερ σπασμένα σε κομματάκια
  • προαιρετικά σιρόπι σοκολάτας



Πώς το κάνουμε:

  1. Το ζαχαρούχο γάλα θα πρέπει να έχει σιγοβράσει για ~2 ώρες (κλειστό μες στο κουτί του) για να γίνει καραμέλα, όπως κάνουμε στο κλασικό μπανόφι.
  2. Χτυπάμε με μίξερ στη μεγάλη ταχύτητα το κρετόρε (να'χει μείνει ώρες στο ψυγείο, αν είναι δυνατόν και το μπολ να'ναι κρύο) μέχρι να γίνει πηκτή σαντιγύ.
  3. Λιώνουμε τις μπανάνες με το πιρούνι σε άλλο μπολ, προσθέτουμε την καραμέλα, το γάλα και χτυπάμε.
  4. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, προσθέτοντας τα πτι-μπερ, το ξύσμα λεμονιού και βάζουμε σε πλαστικό δοχείο με καπάκι.
  5. Αν θέλουμε, ανακατεύουμε απαλά και λίγο σιρόπι σοκολάτας μέσα (να κάνει γραμμές και όχι να ενσωματωθεί πλήρως).
  6. Βάζουμε στην κατάψυξη για μερικές ώρες και είναι έτοιμο!



Διαβάστε περισότερο: www.sintagespareas.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ