Κατσουράνης: «Πάντα στρατιώτης της Εθνικής»

Συνέντευξη εφόλης της ύλης έδωσε ο Κώστας Κατσουράνης θέτοντας εαυτόν στη διάθεση του Κλαούντιο Ρανιέρι και της Εθνικής ομάδας. Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, μίλησε για το σήριαλ με τη μεταγραφή του σε ομάδα της Τουρκίας, τις μεταγραφές των Ελλήνων στο εξωτερικό και τις προσπάθειες των ομάδων μας στα ευρωπαϊκά κύπελλα. 

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Κατσουράνης στον «Sentra 103,3»:

-για το μέλλον του: «Είναι αλήθεια πως είχα πρόταση από ομάδα της Τουρκίας, αλλά δεν προχώρησε. Είναι περίπλοκο το θέμα και υπάρχουν πολλά πράγματα για να πάρεις μια απόφαση. Θα δούμε. Δεν έχω αποφασίσει κάτι, ούτε ξέρω αν θα αγωνίζομαι του χρόνου. Για την ΑΕΚ θα δούμε, δεν ξέρω, θα δείξει…».

-για τη μεταγραφή του Σάμαρη στην Μπενφίκα: «Θα του φανεί δύσκολο το πρωτάθλημα στην αρχή. Ό,τι μπορώ να κάνω για να τον βοηθήσω το έχω κάνει και θα το κάνω. Εξαρτάται όμως, καθαρά από τον ίδιο. Πρέπει να αποδείξεις ότι αξίζεις και αυτό θα κάνει ο Ανδρέας. Είναι έτοιμος, είναι ώριμος, είχε πολύ καλή χρονιά και θα τα πάει πολύ καλά γιατί θα βρει τις κατάλληλες συνθήκες και θα ασχολείται μόνο με το ποδόσφαιρο».

-για τη μεταγραφή του Μανωλά στη Ρόμα: «Είναι η ταυτότητα που έχει χτίσει η ελληνική εθνική ομάδα. Δεν δεχόμαστε γκολ, άρα έχουμε καλούς αμυντικούς. Ο Κώστας έκανε μια καλή μεταγραφή και του εύχομαι τα καλύτερα. Να έχει την υγεία του γιατί έχει όλα τα προσόντα να κάνει καριέρα και στη Ρόμα και γενικά στο εξωτερικό».

-για τη συμβολή της εθνικής ομάδας: «Είναι τεράστια η “ευθύνη” της εθνικής ομάδας σε αυτό που γίνεται. Παίζει ρόλο και το συλλογικό επίπεδο, αν παίζεις στο Τσάμπιονς ή το Γιουρόπα Λιγκ, αλλά εγώ θεωρώ πως μεγαλύτερο κομμάτι έχει η εθνική. Ήταν πολύ μεγάλος άθλος το 2004, αλλά αν μέναμε εκεί θα έλεγαν όλη πως το κάναμε από τύχη ή ήμασταν απλά μια καλή φουρνιά. Είναι πολύ σημαντικό πως υπήρχε συνέχεια και εύχομαι να υπάρχει και το 2016 και το 2018 και το 2020. Η εθνική ομάδα μάς καταξίωσε και εύκολα βλέπουμε Έλληνες παίκτες σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες».

-για το αν μετάνιωσε που μετά την Μπενφίκα γύρισε στην Ελλάδα: «Όχι δεν μετανιώνω για τίποτα. Έχω κάνει μια καλή καριέρα κι ελπίζω να συνεχίσω. Οι αποφάσεις είναι μέρος της ζωής μας».

-για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Πολλά πράγματα δείχνουν αρρώστια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά δεν μπορούμε να τα λύσουμε εγώ κι εσείς. Αυτοί που έχουν τις τύχες του ελληνικού ποδοσφαίρου να τα λύσουν. Να γίνει κάτι πιο οργανωμένο. Εγώ ό,τι και να πω δεν αλλάζει κάτι. Μπορούμε όλοι μαζί να το φτιάξουμε».

-για την εθνική ομάδα: «Ξεκινάμε με νέο προπονητή και έχουμε όλες τις βάσεις και το ταλέντο για να συνεχίσουμε στον δρόμο που έχει χαράξει αυτή η ομάδα. Η γκρίνια για τις κλήσεις υπάρχει παντού, σε πολλές χώρες. Εγώ δεν είπα ποτέ ότι έχω τελειώσει. Αν είμαι σε ένα καλό επίπεδο, θα είμαι πάντα στρατιώτης της Εθνικής. Τώρα κλήθηκαν νέα παιδιά κι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα από πλευράς μου. Δεν έχω μιλήσει με τον Ρανιέρι».

-για τις ευρωπαϊκές μάχες Αστέρα, ΠΑΟΚ και ΠΑΟ: «Ο Αστέρας έχει απέναντί του έναν πολύ ποιοτικό αντίπαλο που αν πετύχει γρήγορα γκολ θα είναι δύσκολα. Είναι το φαβορί μετά το 2-0, αλλά θέλει προσοχή. Εύχομαι να περάσει. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να… αυτοκτονήσει για να αποκλειστεί. Συνεχίζει από πέρυσι με την ίδια συνταγή και αν και είναι μεγάλη η απώλεια του Μπεργκ, γίνεται καλή δουλειά και με το 4-1 θα είναι -εύκολα ή δύσκολα- στους ομίλους. Ο ΠΑΟΚ παίζει τη χρονιά σε ένα κακό χρονικό σημείο. Είναι παιχνίδι που κρύβει παγίδες. Θεωρώ πως θα είναι συσπειρωμένος και συγκεντρωμένος και θα βοηθήσει και ο κόσμος. Υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας με την Ζίμπρου και το βλέπω απίθανο να μείνει έξω. Αν είναι λίγο καλός και με τη βοήθεια της Τούμπας θα περάσει. Αν βάλει ένα γκολ όλα θα πάνε καλά. Αν αργήσει το γκολ θα υπάρχει άγχος. Αλλά είναι στα πόδια τους και θεωρώ πως θα το κάνουν και θα περάσουν».

-για την πίεση που υπάρχει στον ΠΑΟΚ και την περσινή χρονιά: «Πίεση υπάρχει. Σε μεγάλες ομάδες πάντα υπάρχει πίεση. Αυτό που χρειάζεται είναι να επικοινωνεί η ομάδα με τον κόσμο, να λέει την αλήθεια. Να πούνε για στόχους, πλάνο. Να ξέρει ο κόσμος τι να περιμένει. Ήταν αποτυχημένη η χρονιά πέρυσι. Δεν υπήρχε χημεία. Καινούριοι παίκτες και το καλοκαίρι και τον Δεκέμβρη. Τα λεφτά δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία και την επιτυχία σε μια ομάδα».

-για το αν ΠΑΟΚ και ΠΑΟ μπορούν να κοντράρουν τον Ολυμπιακό: «Δύσκολο… Ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει. Έχει άνεση να έχει πολύ καλό υλικό. Είναι πιο μπροστά και από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ».

Σχετικά άρθρα