Η αποστολή της Εθνικής για Σουηδία και Πολωνία

Τους ποδοσφαιριστές που θα συμμετάσχουν στην αποστολή της Εθνικής Ελπίδων για τους αγώνες με τη Σουηδία (5/9) και την Πολωνία (9/9), στο πλαίσιο των προκριματικών του EURO 2013/15, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Αυγούστου ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Τσάνας .

Πρόκειται για τις δύο τελευταίες αναμετρήσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στον 7ο προκριματικό όμιλο, τα αποτελέσματα των οποίων θα κρίνουν την πρόκριση στα μπαράζ της διοργάνωσης.

Ο αγώνας με την Σουηδία θα διεξαχθεί στις 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 (Ελλάδας) στην πόλη Χάλμσταντ και αυτός με την Πολωνία στις 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30 στο Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης.

Η αποστολή:

Τερματοφύλακες: Γιαννακόπουλος, Διούδης

Αμυντικοί: Γούτας, Κουρμπέλης, Κούρος, Μαρινάκης, Μπουγαΐδης, Σταφυλίδης, Τριανταφυλλόπουλος*

Μέσοι: Λαγός, Λυκογιάννης, Μπάλλας, Μπούζας, Μπουχαλάκης

Επιθετικοί: Βέλλιος, Καρέλης, Κολοβός, Μαυρίας, Μπακασέτας

*Ο Τριανταφυλλόπουλος έχει δικαίωµα συµµετοχής στον αγώνα µε την Πολωνία

Η αποστολή θα συγκεντρωθεί το μεσημέρι της Δευτέρας 1/9 και θα προπονηθεί την ίδια ημέρα στις 16:30 στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά (η συγκεκριμένη προπόνηση θα είναι η μοναδική ανοιχτή).

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ

Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ή περισσότερων ομάδων στον όμιλο, θα ισχύσουν κατά σειρά τα εξής κριτήρια:

-Περισσότεροι βαθμοί στους αγώνες μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων
-Καλύτερη διαφορά τερμάτων στους αγώνες μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων
-Καλύτερη επίθεση στους αγώνες μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων
-Περισσότερα γκολ εκτός έδρας στους αγώνες μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων
-Καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλα τα ματς του ομίλου
-Καλύτερη επίθεση σε όλα τα ματς του ομίλου
-Περισσότερα γκολ εκτός έδρας σε όλα τα ματς του ομίλου
-Κατάταξη Εθνικών Ομάδων U-21 στη βαθμολογία της UEFA

Τα κριτήρια ανάδειξης για τους τέσσερις καλύτερους δεύτερους από τους δέκα ομίλους είναι κατά σειρά τα εξής:

-Περισσότεροι βαθμοί
-Καλύτερη διαφορά τερμάτων
-Καλύτερη επίθεση
-Περισσότερα γκολ εκτός έδρας
-Κατάταξη Εθνικών Ομάδων U-21 στη βαθμολογία της UEFA

*Για την ανάδειξη των τεσσάρων καλύτερων δεύτερων ομάδων εξαιρούνται τα αποτελέσματα με την τελευταία στη βαθμολογία των ομίλων που έχουν έξι ομάδες.

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ

Οι Πολωνοί θέλουν έναν βαθμό στο μοναδικό ματς που τους απομένει κόντρα στην Ελλάδα στις 9 Σεπτεμβρίου στην Κατερίνη για να πάρουν την πρωτιά (υπερτερούν στους 16 βαθμούς με οποιαδήποτε ισοβαθμία). Υπό προϋποθέσεις προκρίνονται ως επικεφαλής σε περίπτωση ήττας με ένα γκολ διαφορά.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με δύο νίκες προκρίνεται στα μπαράζ ως πρώτο, ενώ με τέσσερις βαθμούς (εκ των οποίων υποχρεωτικά οι τρεις με Πολωνία) συγκεντρώνει πάρα πολλές πιθανότητες για να είναι είτε πρώτο στον όμιλο είτε ανάμεσα στις τέσσερις καλύτερες δεύτερες.

Από κει και πέρα υπάρχουν και άλλα σενάρια που χαρίζουν υπό προϋποθέσεις την πρόκριση στην Εθνική. Παραδείγματος χάριν:
Να συγκεντρώσει τέσσερις βαθμούς (η νίκη στη Σουηδία) και να καταλάβει τη δεύτερη θέση, η οποία το πιθανότερο να είναι προνομιούχος, σε περίπτωση που η Τουρκία δεν πετύχει δύο νίκες στα ισάριθμα ματς που της απομένουν.
Να συγκεντρώσει τρεις βαθμούς (υποχρεωτικά νίκη με Πολωνία με δύο γκολ διαφορά) και ταυτόχρονα να λήξει ισόπαλο το ματς Σουηδίας-Τουρκίας. Σ’ αυτό το ενδεχόμενο, η Εθνική προκρίνεται ως επικεφαλής του ομίλου.

Το αρνητικό είναι ότι η Εθνική δεν έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Τουρκία, ενώ για να υπερισχύσει σε ισοβαθμία με την Πολωνία οφείλει να την νικήσει με δύο γκολ διαφορά και πάνω.

Οι Τούρκοι με δύο νίκες έχουν τις πιθανότητες με το μέρος τους, ενώ στη δυσχερέστερη θέση βρίσκονται οι Σουηδοί, οι οποίοι με δύο νίκες δεν είναι σίγουροι, καθώς υστερούν στις ισοβαθμίες και θέλουν καλύτερους συνδυασμούς αποτελεσμάτων στα άλλα ματς.

Και μια ακόμη χρήσιμη πληροφορία: Με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα από όλους τους ομίλους, η Εθνική, που είναι δεύτερη στον δικό της με 12 βαθμούς, μένει οριακά εκτός των τεσσάρων καλύτερων δεύτερων ομάδων που παίρνουν το εισιτήριο πρόκρισης στα μπαράζ (τώρα είναι στην 5η θέση του σχετικού πίνακα με τις δεύτερες όλων των ομίλων). Αυτό σημαίνει ότι εάν τελικά τερματίσει στη 2η θέση με 16 βαθμούς, έχει ισχυρές πιθανότητες να προκριθεί στην επόμενη φάση (ιστορικά οι 16 βαθμοί χαρίζουν, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, την πρόκριση).

Σχετικά άρθρα