Ηταν ΠΑΟΚ με τα όλα του

Την κατάλληλη στιγμή έδειξε δείγματα της δυναμικότητάς του, σαν ομάδα, ο ΠΑΟΚ. Την κατάλληλη στιγμή και ενώ βρισκόταν με την «πλάτη στον τοίχο» έκανε αυτό που έπρεπε, απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν θα μπορούσε υπό βασικές προυποθέσεις να τον απειλήσει. Οσα γκόλ δεν είχε πετύχει, στα δύο πρώτα επισημα παιχνίδια ο Δικέφαλος, τα σημείωσε στο τρίτο. Και πιο. «φαρμακερό» όπως αποδείχθηκε από τα τέσσερα γκόλ.

Η ανταπόκριση των παικτών, ηταν  εξαιρετική, ενώ η γενική εικόνα της ομάδας, ικανοποίησε. Είχε αρχή και τέλος ο ΠΑΟΚ στο χθεσινό παιχνίδι και αυτό εύκολα γινόταν αντιληπτό, για όσους βλέπουν «γήπεδο» και καταλαβαίνουν τις κινήσεις των παικτών μέσα στο γήπεδο. Το ένα γκολ ήταν καλύτερο από το άλλο. Και δικαιολογημένα ο ενθουσιασμός ηταν στα ύψη. Ο ΠΑΟΚ δικαια βρίσκεται στους ομίλους του Γιουρόπα Λίγκ. Σε αυτό που έχει σημασία και θα σταθούμε, είναι η εικόνα της ομάδας. Τα δύο πρώτα γκολ, προήλθαν από έξοχες προσπάθειες και συνεργασίες των παικτών. Στα τρία πρώτα γκολ, ενεργή συμμετοχή είχε ο Φακούντο Περέιρα. Ο Αργεντινός άσος πέτυχε το πρώτο γκολ και συμμετείχε στα άλλα δύο δείχνοντας στοιχεία από την αξία του. Και άλλες κινήσεις που έκανε όμως κατά την διάρκεια του αγώνα, δείχνουν πως εκτός από παίκτης περιοχής, είναι και οργανωτής. Θυμηθείτε, πως ξεκίνησε το δεύτερο γκολ πριν η μπάλα φθάσει στον Ράτς και από εκεί στον Κλάους που εκτέλεσε. Ο Περέιρα ειναι πραγματικά ένας παίκτης που μπορεί να κάνει την διαφορά και το αποδεικνύει. 

 Αμυντικά ο ΠΑΟΚ δεν κινδύνεψε, ούτε ακόμη στο πρώτο ημίχρονο όταν η Ζίμπρου έπαιζε με 11 παίκτες και υπήρχε αριθμητική ισορροπία. Στο δεύτερο ημίχρονο και με παίκτη παραπάνω, ο ΠΑΟΚ ηταν καταιγιστικός. Και ουσιαστικός. Πέτυχε δύο εξαιρετικά γκολ, αυτό δε του Μάρτενς είναι για οσκαρ. Και εδώ χρειάζεται ειδική αναφορά. Ο ΠΑΟΚ δεν «μπλοκάρισε» παίζοντας με παίκτη περισσότερο όπως συνέβαινε σε ματς της περσινής περιόδου. Βρήκε τους χώρους και έκανε φάσεις αλλά κυρίως γκολ. Το 4-0 είναι πραγματικά πολύ φτωχό σκορ, αν αναλογιστεί κανείς τις κλασικές ευκαιρίες που χάθηκαν.

Η ουσία είναι πως με την χθεσινή νίκη – πρόκριση, ο ΠΑΟΚ μπορεί να ανασάνει και να ασχοληθεί σοβαρά με τις επόμενες υποχρεώσεις που ακολουθούν. Και είναι απαραίτητο, σε αυτόν τον ΠΑΟΚ να προστεθούν παίκτες αξίας που θα κάνουν την διαφορά στο μέλλον.

Σχετικά άρθρα