Το «κράξιμο» των οπαδών της Λέγκια στην ΟΥΕΦΑ

Η ΟΥΕΦΑ τιμώρησε την Λέγκια με αποκλεισμό από τα play off του Τσάμπιονς Λιγκ και οι οποαδοί της Πολωνικής ομάδας «έκραξαν» την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στο ματς με την Ακτόμπ απότ ο Καζακστάν.
Ανήρτησαν τεράστιο πανό, το οποίο έγραφε «Because football doesn’t matter. Money does», δηλαδή «Επιδή το ποδόσφαιρο δεν έχει σημασία. Τα λεφτά έχουν«.
Η πρωταθλήτρια Πολωνίας είχε φτάσει στην πρόκριση με δυο σπουδαίες νίκες κόντρα στην Σέλτικ στον γ’ προκριματικό γύρο, αλλά οι «Κέλτες» συνέχισαν διότι η Λέγκια έκανε ένα τεράστιο λάθος με τη χρησιμοποίηση ποδοσφαιριστή που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής!  
Μιλάμε για τον Μπάρτος Μπερεζίνσκι, που μπήκε στα 86’ στην θέση του Ζίρο στην ρεβάνς του «Σέλτικ», δίχως να έχει δικαίωμα συμμετοχής. Να θυμίσουμε πως οι «καθολικοί», ηττήθηκαν και στη Σκωτία με 2-0 από τους Πολωνούς (4-1 το πρώτο ματς)!

Να θυμίσουμε πως ο Μπάρτος Μπερεζίνσκι είχε αποβληθεί πέρυσι στην νίκη της Λέγκια στην Κύπρο με 2-0 κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού! Στο τελευταίο ευρωπαϊκό ματς της Λέγκια, και φέρεται να μην είχε δηλωθεί στα προηγούμενα ματς.
 
Υπάρχει πάντως και μια παρόμοια περίπτωση το 2010, όταν η Ντέμπρετσεν χρησιμοποίηση παίκτη που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής με την Λίτεξ Λόβετς, η οποία έκανε ένσταση, αλλά η UEFA τιμώρησε με πρόστιμο τους Ούγγρους. Η πειθαρχική επιτροπή θεώρησε ότι η χρησιμοποίηση του συγκεκριμένου παίκτη δεν επηρέασε το τελικό 4-1…

Σχετικά άρθρα