Όλα για το χάλκινο οι Νεάνιδες

Το χάλκινο μετάλλιο θα διεκδικήσει σήμερα η περήφανη για τις εμφανίσεις της Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης Νεανίδων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που γίνεται στη Μαδρίτη.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στάθηκε άτυχο στη διαδικασία των πέναλτι στον μεγάλο ημιτελικό κόντρα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής από τις οποίες ηττήθηκε με συνολικό σκορ 12-11 και μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ, που έληξε στην κανονική του διάρκεια ισόπαλο 9-9.
Η ομάδα των Μορφέση και Λέανδρου έπαιξε εκπληκτικό πόλο κατά διαστήματα, αλλά είχε και κάποια κενά στην άμυνα που έδωσαν δικαίωμα στην επίσης σπουδαία ομάδα των ΗΠΑ να τα εκμεταλλευτεί. Η Ελλάδα προηγήθηκε με 4-1 και 5-2, στη συνέχεια οι Αμερικανίδες ισοφάρισαν 5-5 και προηγήθηκαν με 6-5 στο τέλος του δεύτερου οκτάλεπτου. Στη συνέχεια τα κορίτσια μας, με κορυφαία και πάλι την Ελευθερία Πλευρίτου, πέρασαν ξανά μπροστά με 8-6 και 9-7, αλλά οι ΗΠΑ δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και κατάφεραν να μειώσουν και να ισοφαρίσουν ενάμισι λεπτό πριν από τη λήξη (στο τελικό 9-9).
Στη διαδικασία των πέναλτι οι νεαρές Ελληνίδες αγχωμένες και άτυχες έχασαν τρία (ευστόχησαν μόνο δύο, η Ελευθερία Πλευρίτου και η Σώρα), ενώ οι Αμερικανίδες, που σούταραν και τελευταίες, ευστόχησαν τρεις φορές και πήραν τη νίκη.
ΗΠΑ – Ελλάδα 12-11 (κ.α. 9-9)
Οκτάλεπτα: 2-5, 4-1, 0-2, 3-1, πεν. 3-2.
Σκόρερ Ελλάδας: Πλευρίτου Ελ. 5, Ξενάκη 2, Πλευρίτου Β. 2, Χυδηριώτη 1, Σώρα 1.
ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
Αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας στον μικρό τελικό (Κυριακή 31/8 στις 18.00) για το χάλκινο θα είναι η Ουγγαρία που ηττήθηκε στον άλλο ημιτελικό με 10-9 από τον Καναδά. Ο μεγάλος τελικός ΗΠΑ – Καναδάς θα γίνει στις 19.30.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης μας είπε μετά τον αγώνα: “Αποδείξαμε ότι είμαστε από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Όλοι είπαν ότι αυτός ο αγώνας ήταν σαν μεγάλος τελικός. Τί να κάνουμε; Σταθήκαμε για άλλη μια φορά άτυχοι στα πέναλτι, εκεί όπου όταν φτάνεις όλα μπορούν να γίνουν. Αφήνουμε πίσω μας πλέον αυτόν τον αγώνα και κοιτάμε τον αυριανό μικρό τελικό γιατί αυτά τα κορίτσια δεν θα έχουν άλλη ευκαιρία να πάρουν ένα μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα”.

Σχετικά άρθρα