Δραματικό φινάλε και… Γαλλία

Δια χειρός Λοβέρν οι πρωταθλητές Ευρώπης, Γάλλοι κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι και να πάρουν τη νίκη με 74-73, απέναντι στην Σερβία.

Το παιχνίδι κρίθηκε στο τελευταίο, κυριολεκτικά, δευτερόλεπτο. Με 1/2 βολές ο Λοβέρν χάρισε τη νίκη στους Γάλλους, οι οποίοι κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα βρίσκονταν πίσω στο σκορ.

Στο πρώτο δεκάλεπτο το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με τους Σέρβους να έχουν μία μικρή υπεροχή στον αγώνα και να δείχνουν πως ελέγχουν κάπως τον αγώνα. Στην δεύτερη περίοδο οι Σέρβοι ήταν καλύτεροι και έπαιξαν καλή άμυνα, μη επιτρέποντας στην Γαλλία να βρει εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι. Στο ημίχρονο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με την Σερβία να είναι μπροστά με 8, στο 42-34.

Αλλαγή σκηνικού στην τρίτη περίοδο. Η Σερβία χαλάρωσε στην άμυνα της και έτσι οι ομάδα του Κολέ, με ένα σερί 10-0 και 6 πόντους του Ντιό, κατάφεραν να ισοφαρίσουν και το παιχνίδι μετατράπηκε σε ντέρμπι. Από το 62-60 ξεκίνησαν οι δύο ομάδες την τέταρτη και τελευταία περίοδο. Η μεγαλύτερη διαφορά που κατάφερε να πάρει κάποια από τις δύο ομάδες ήταν στα 6 λεπτά πριν το τέλος, όταν η Σερβία βρέθηκε με 4 πόντους (69-65) μπροστά. Έκτοτε Γαλλία και Σερβία πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ και το παιχνίδι κρίθηκε στην τελευταία επίθεση. Στα 4′ ο Μπρογκντάνοβιτς, με το σκορ στο 73-73, κάνει λάθος και χάνει τη μπάλα από τα χέρια του. Ο Κολέ πήρε τάιμ άουτ για να σχεδιάσει την τελευταία επίθεση της ομάδας του. Ο Ραντούλιτσα στο 1,1 κάνει φάουλ στον Λοβέρν ο οποίος έβαλε την πρώτη βολή και έχασε επίτηδες την δεύτερη, γράφοντας το τελικό 74-73.

Πρώτος σκόρερ για τους Σέρβους ήταν ο Ραντούλιτσα με 21 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ για τους Γάλλους ο Λοβέρν με 19. Πολύ καλό παιχνίδι και καθοριστικός παίκτης ο Ντιό που σημείωσε 15 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 42-34, 62-60, 73-74

Σερβία: Τεόντοσιτς 5, Σίμονοβιτς 5, Γιόβιτς 9, Μπογκντάνοβιτς 12, Μπιέλιτσα 11, Μάκροβιτς, Κάλινιτς 7, Μπίρτσεβιτς, Κρστιτς, Ραντούλιτσα 21, Κάτιτς 2, Στίματς 1

Γαλλία: Ερτέλ 4, Μπατούμ 11, Ντιό 15, Λοβέρν 19, Καουντί 3, Τζάκσον 12, Φουρνιέ, Πιετρούς, Γκομπέρ 3, Ντιαό 4, Τιγί, Ζελαμπάλ 3

Σχετικά άρθρα