Να τριτώσει το… καλό!

Για το 3 στα 3 στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ της Ισπανίας θα παλέψει απόψε (21.00 ΑΝΤ1) η εθνική μας ομάδα, που αντιμετωπίζει το Πουέρτο Ρίκο.

Οι διεθνείς μας έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να πάρουν τη νίκη στα ματς με Σενεγάλη και Φιλιππίνες, όμως από εδώ και στο εξής ξεκινούν οι κρίσιμοι αγώνες του ομίλου και κόντρα στους Πορτορικανούς, που μετρούν δύο ήττες μέχρι τώρα, θέλουν να πετύχουν το απόλυτο.

Η Εθνική μας είναι το φαβορί της αναμέτρησης, ωστόσο χρειάζεται μεγάλη σοβαρότητα, καθώς πρόκειται για έναν ποιοτικό αντίπαλο, που δεδομένα βρίσκεται σε θέση να κάνει τη ζημιά αν υποτιμηθεί.

Ο Κάρλος Αρόγιο τραυματίστηκε κόντρα στη Σενεγάλη και είναι αμφίβολος για την αποψινή αναμέτρηση, ενώ σίγουρα εκτός μάχης είναι ο Άνχελ Βασάγιο.

Η νίκη κόντρα στου Πουέρτο Ρίκο θα εξασφαλίσει κατά μεγάλο βαθμό την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωση και πλέον η ελληνική ομάδα θα παλέψει στη συνέχεια για μια καλή θέση, που θα φέρει ένα βατό αντίπαλο στην επόμενη φάση.

Η προϊστορία είναι υπέρ της Εθνικής μας που έχει αντιμετωπίζει εννέα φορές το Πουέρτο Ρίκο, κι  έχει κερδίσει τις οκτώ. Η μοναδική ήττα της εθνικής ήταν το 1994 με 72-64.

Σχετικά άρθρα