Καλάθης: «Για πολλά χρόνια στην Εθνική»

Την επιθυμία να αγωνίζεται για πολλά χρόνια στην Εθνική ομάδα εξέφρασε ο Νίκ Καλάθης στη συνέντευξη Τύπου της Εθνικής.

Αρχικά, ο διεθνής play maker δήλωσε: «Στα τρία παιχνίδια που έχουμε δώσει είχαμε καλή απόδοση. Το πιο καλό στοιχείο μας είναι η συνέπεια που έχουμε, ο καθένας μας μπορεί να τραβήξει την ομάδα στο σκορ και ο αντίπαλος δεν μπορεί να εστιάσει σε έναν παίκτη μας. Έχουμε δύο ακόμη ματς μπροστά μας. Θα είναι δύσκολα, αλλά έχουμε κάνει καλή δουλειά και πιστεύω πως θα συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε».

Αναφέρθηκε ακόμα στην προσπάθεια της Εθνικής να παίξει γρήγορα: «Έχουμε παίκτες που μπορούν να κάνουν αυτό το παιχνίδι. Έχουμε ταχείς γκαρντ, φόργουορντ και ακόμη και ψηλούς, που μπορούν να ανταποκριθούν. Έτσι μπορούμε να πάρουμε κάποιους εύκολους πόντους αντί να πάμε στο πέντε εναντίον πέντε».

Ο Καλάθης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Φώτη Κατσικάρη, λέγοντας: «Είναι καλό να έχουμε έναν προπονητή που θα είναι για πολλά χρόνια. Θα μπορέσουμε έτσι να έχουμε ένα συγκεκριμένο στυλ για πολλά χρόνια. Κατά τη γνώμη μου δεν είναι καλό να αλλάζεις προπονητή και φιλοσοφία κάθε χρόνο. Αγαπάμε τον κόουτς και αν δει κανείς όλες τις μεγάλες εθνικές ομάδες, κρατούν τον προπονητή τους για αρκετά χρόνια, χτίζοντας κάτι σαν δυναστεία. Ξέρω σε προσωπικό επίπεδο πως μπορώ να παίξω καλύτερα. Θέλω να λειτουργεί καλά η ομάδα, αυτό προέχει και είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε και στις… αποσύρσεις παικτών από την Εθνική ομάδα: «Οι παλιοί δεν αποσύρονται. Για μένα είναι ωραίο να παίζω κάθε χρόνο στην Εθνική και δεν με βλέπω να μην παίζω σύντομα. Σχεδιάζω να παίζω για πολλά χρόνια στην Εθνική».

Σχετικά άρθρα