Κατσικάρης: «Μια διαφορετική φιλοσοφία θέλει χρόνο»

Ο Φώτης Κατσικάρης έκανε, στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης Τύπου, τον έως τώρα απολογισμό της Εθνικής ενώ μίλησε και για την εμπέδωση της φιλοσοφίας του από τους παίκτες. 

Αναλυτικά ο Φώτης Κατσικάρης μίλησε για:

-τον απολογισμό της Εθνικής: «Ερχόμενοι στη Σεβίλλη το ζητούμενο ήταν η νίκη σε κάθε παιχνίδι και να δούμε όσα είχαμε δουλέψει και στο παρκέ, ώστε να είμαστε έτοιμοι και να μην πέσουμε θύμα έκπληξης. Νομίζω πως και στα τρία παιχνίδια κάναμε πολύ καλή δουλειά στο κομμάτι της προετοιμασίας, στην άμυνα και στην επίθεση όπου έχουμε περιθώρια βελτίωσης και για να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ, αλλά και μαζί με αυτό να παίρνουμε τα αποτελέσματα. Έχουμε καταφέρει όταν τελειώνει ένα παιχνίδι να αλλάζουμε το τσιπ και να σκεφτόμαστε τον επόμενο αντίπαλο, κάτι που είναι πολύ σημαντικό σε μια τέτοια διοργάνωση, είτε κάνουμε μια μεγάλη νίκη είτε δεν παίζουμε καλά ή όταν θα έρθουν κάποιες ήττες. Η διαχείριση τέτοιων καταστάσεων είναι από τα κλειδιά για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι καλό».

-την αφομοίωση της νέας φιλοσοφίας από τους παίκτες του: «Δεν μπορούμε να φτάσουμε στο 100% που θέλω, ακόμη και μέχρι το τέλος του τουρνουά. Μια διαφορετική φιλοσοφία θέλει χρόνο. Η αφομοίωση από τα παιδιά ήταν εκπληκτική, γιατί όσο και να θέλει ο προπονητής να βάλει κάτι, αν δεν το καταλάβουν και δεν το εφαρμόσουν οι παίκτες δεν γίνεται τίποτα. Η ομάδα έχει αφομοιώσει σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αυτό που ζητάμε. Είμαι απαιτητικός γιατί ξέρω πως μπορούμε ακόμη καλύτερα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος».

-το φιλικό με την Κροατία και τις όποιες ομοιότητες με το ερχόμενο ματς: «Αυτό το παιχνίδι έγινε με διαφορετικές συνθήκες. Είναι γνωστή η φιλοσοφία του προπονητή, έχουν μια πολύ γεμάτη ομάδα και είναι από τις πιο ταλαντούχες ομάδες στη διοργάνωση. Έχουν ψηλά γκαρντ με δυνατότητα να πάνε στο χαμηλό ποστ, έχουν δυνατή φροντ λάιν σε ύψος και ταλέντο. Το ματς στο Πο θα μας βοηθήσει σαν εμπειρία, αλλά κι εμείς ήμασταν διαφορετικοί τότε, αλλά και αυτοί. Θα είναι μια διαφορετική κατάσταση την Τετάρτη. Εμείς αφοσιωνόμαστε στο κομμάτι του σκάουτινγκ, θα επικεντρωθούμε στα όπλα της Κροατίας και είμαι πολύ χαρούμενος που οι παίκτες μου είναι πάρα πολύ συγκεντρωμένοι και είναι πολύ καλοί δέκτες. Θα προετοιμαστούμε καλά στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση εστιάζοντας στις αδυναμίες που έχουν οι Κροάτες».

-την προσπάθεια της Εθνικής να τρέξει: «Δεν είναι εύκολο όταν πας να βάλεις στη φιλοσοφία μιας ομάδας την ταχύτητα να λειτουργήσει άψογα γρήγορα. Σίγουρα υπάρχουν στιγμές που υπάρχουν προβλήματα στις συνεργασίες, αλλά επιμένουμε πολύ σε αυτό το κομμάτι. Ο στόχος να παίξει η ομάδα γρήγορα γίνεται για να το ευχαριστηθούμε κι εμείς, άσχετα αν υπάρχει η πίεση του αποτελέσματος και οι απαιτήσεις είναι μεγάλες. Θέλω τα παιδιά να απολαμβάνουν αυτό που κάνουν. Η ευθύνη είναι μεγάλη, αντιπροσωπεύουμε τη χώρα μας, αλλά θέλουμε να παίξουμε κι ωραίο μπάσκετ, για μας και για τον κόσμο. Υπάρχουν όμως και φάσεις στο παιχνίδι που παίζουμε καλά απέναντι σε οργανωμένη άμυνα. Μας ενδιαφέρει η ταχύτητα, αλλά δεν θα τρέχουμε απερίσκεπτα. Είμαστε ομάδα παντός καιρού. Θα βρεθούν ομάδες που δεν θα μας αφήσουν να τρέξουμε και θα πρέπει να πάμε σε λιγότερες κατοχές. Δεν σημαίνει ότι επειδή θέλουμε να τρέξουμε αν δεν τα καταφέρουμε θα είμαστε χαμένοι».

Σχετικά άρθρα