Φτιάχνουμε το πιο διάσημο σιροπιαστό: Καταΐφι

3 Σεπτεμβρίου 2014

Τι χρειαζόμαστε:

  • 450 γρ. φύλλο καταΐφι
  • 100 γρ. αμύγδαλα (χωρίς τη φλούδα)
  • 80 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 2 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη
Σιρόπι
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. νερό
  • λίγο χυμό λεμονιού
  • 2-3 γαρίφαλα

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και ψήνουμε τα αμύγδαλα σε ταψί με λαδόκολλα, για 12 λεπτά.
 
Βήμα 2
2) Λιώνουμε το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά.
 
Βήμα 3
3) Βάζουμε στο multi τα αμύγδαλα (αφού κρυώσουν), τη ζάχαρη, τη κανέλα και το μοσχοκάρυδο και τα αλέθουμε.
 
Βήμα 4
4) Αφού δουλέψουμε λίγο το καταΐφι, ξεχωρίζοντας τις ίνες του ώστε να αφρατέψει, κόβουμε τούφες και τις απλώνουμε σχηματίζοντας μακρόστενες λωρίδες.
 
Βήμα 5
5) Με πινέλο βουτυρώνουμε λίγο την άκρη της λωρίδας και βάζουμε 1 κουταλάκι (γεμάτο) γέμιση.
 
Βήμα 6
6) Τυλίγουμε σε ρολό προσέχοντας ώστε να μη φαίνεται η γέμιση.
 
Βήμα 7
7) Τοποθετούμε τα ρολά σε στρογγυλό ταψί (24 εκ.) και τα αλείφουμε με βούτυρο.
 
Βήμα 8
8) Λίγο πριν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο, ετοιμάζουμε το σιρόπι, το οποίο βάζουμε σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε για 3 λεπτά από τη στιγμή που θα κοχλάσει.
 
Βήμα 9
9) Βγάζουμε το καταΐφι από τον φούρνο και το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.
 
 

 Syntagestispareas.gr 
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ