Το τέλειο τσίζμπεργκερ για παιδιά!

<div class="short_text italic cf">
<p><span class="thirtyfive">Τ</span>ελικά, τα σπιτικά μπέργκερ είναι τα καλύτερα!</p>
</div>
<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>500 γρ. κιμάς, ανάμεικτος από μοσχαρίσια ελιά και χοιρινό λαιμό (ή μόνο από χοιρινό λαιμό), περασμένος μια φορά από το χοντρό κόσκινο</li>
<li>3/4 φλιτζ. τσαγιού κέτσαπ</li>
<li>1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο</li>
<li>1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος ξερός</li>
<li>6 λεπτές φέτες τυρί τσένταρ ή κασέρι (προτιμότερα ώριμα, πικάντικα)</li>
<li>6 μεγάλες ροδέλες κρεμμύδι</li>
<li>2 μέτριες ντομάτες, σε λεπτές φέτες</li>
<li>2 μεγάλα αγγουράκια τουρσί, σε λεπτές φέτες</li>
<li>αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
<li>6 στρογγυλά ψωμάκια της αρεσκείας μας</li>
<li>κέτσαπ + μουστάρδα της αρεσκείας μας, για τα ψωμάκια</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 6 μικρά τμχ</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 30΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Ψήσιμο</span> 12΄ – 14΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span>Σε ένα μπολ ανακατεύουμε απαλά τον κιμά με το κρεμμύδι, την κέτσαπ και τον κόλιανδρο, ίσα-ίσα να ενωθούν τα υλικά. Σχηματίζουμε μπιφτέκια περίπου 6 – 8 εκ. με πάχος περίπου 1,5 εκ. Αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές. Βάζουμε τα μπιφτέκια στη λαδωμένη σχάρα του φούρνου, ενώ από κάτω τοποθετούμε ένα ταψί για να πέφτουν εκεί τα υγρά. Ψήνουμε σε δυνατό γκριλ, στην πιο ψηλή σκάλα, για 6 – 7 λεπτά ανά πλευρά, ή μέχρι να γίνουν στο εσωτερικό τους καταπώς θέλουμε (λιγότερο, αν τα θέλουμε πιο μέτρια ψημένα). Εναλλακτικά, τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στις αντιστάσεις, στους 180° C για 12 – 14 λεπτά, γυρίζοντάς τα στο ενδιάμεσο. Μόλις βγουν από το φούρνο, βάζουμε πάνω σε κάθε μπιφτέκι 1 φέτα τυρί, να λιώσει. Αλατοπιπερώνουμε ντομάτα+κρεμμύδι. Αλείφουμε τα ψωμάκια με μουστάρδα και κέτσαπ και από πάνω βάζουμε το μπιφτέκι, το κρεμμύδι, την ντομάτα, τα αγγουράκια. Συνοδεύουμε με -τι άλλο;- πατάτες τηγανητές.</p>
<p>gastronomos.gr </p>
</div>

Σχετικά άρθρα