Γκάλης: «Γίνεται προσπάθεια να φτάσουμε εκεί που ήμασταν»

Συνέντευξη Τύπου για το Nick Galis Cup παραχώρησαν σήμερα (03/09) το πρωί ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης και ο Νίκος Γκάλης .

Το τουρνουά θα διεξαχθεί στον Nick Galis Hall στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή του Άρης, της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, του Παναθηναϊκού και της Μπάνβιτ.

Στην αρχή τον λόγο πήρε ο Λευτέρης Αρβανίτης ο οποίος τόνισε: «Ανοίγει μία νέα μπασκετική σεζόν, έχοντας κοντά μας τον Νίκο Γκάλη. Σαν διοίκηση το πρώτο που κάναμε όταν αναλάβαμε ήταν να έχουμε μία επαφή μαζί του, να τον τιμήσουμε σε μία εκδήλωση αντάξια της προσωπικότητας του Νίκου αλλά και του Άρη. Σε εκείνη τη συζήτηση είχαμε θέσει και άλλα ερωτήματα και ένα από αυτά σας τα ανακοινώνουμε σήμερα. Πρόκειται για το διεθνές αυτό τουρνουά που όμοιο του δεν υπάρχει. Κανείς άλλος σύλλογος στην Ελλάδα δεν έχει κάνει ένα τόσο μεγάλο τουρνουά με τόσο μεγάλα ονόματα του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο λαός της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης έχει τη δυνατότητα να το παρακολουθήσει από κοντά, να το αγκαλιάσει και να δείξει την αγάπη του για τον Νίκο Γκάλη. Μία κίνηση που ήδη έχει ανταπόκριση και από τα εισιτήρια του τουρνουά που έχουν πωληθεί αλλά και από τα διαρκείας. Είναι και μια ευκαιρία να δει ο κόσμος και τη νέα ομάδα. Μετά από χρόνια είχαμε τη δυνατότητα να την χτίσουμε όπως εμείς θέλουμε. Είναι η δεύτερη εκδήλωση που κάνουμε στα πλαίσια των 100 χρόνων του συλλόγου. Ακολουθεί το θέμα του μουσείου του Άρη με τον κ. Δράσογλου να προχωρά το εγχείρημα αυτό και πιστεύουμε ότι σε λίγους μήνες θα έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Το τουρνουά θέλουμε να το κάνουμε κάθε χρόνο και ελπίζουμε να το καταφέρουμε. Ο Νίκος μας έβαλε ένα στοίχημα. Να ξεπεράσουμε τα 3.000 διαρκείας. Έχουμε ήδη 800 πουλημένα, χωρίς τους συνδέσμους. Από εβδομάδα θα υπάρχει και… αντίστροφη μέτρηση στο επίσημο σάιτ του συλλόγου, ώστε να καλύψουμε τα 3.000 που είναι ο στόχος μας».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Νίκος Γκάλης και είπε: «Ευχαριστώ τον πρόεδρο για τα καλά του λόγια. Όλοι βλέπουμε και αναγνωρίζουμε ότι γίνεται μία προσπάθεια να φτάσουμε εκεί που ήμασταν παλιά. Δεν γίνεται σε μία μέρα, θέλει καθημερινή προσπάθεια και τον κόσμο στο πλευρό. Ελπίζω ότι ο κόσμος του Άρη θα στηρίξει όπως έκανε και στα δύσκολα. Είναι τιμή για μένα να έχω το όνομα μου στο τουρνουά. Ευχαριστώ τις ομάδες που θα με τιμήσουν κι εμένα αλλά και τον Άρη. Ελπίζω ότι κι αυτοί νοσταλγούν τις παλιές στιγμές που ήμασταν αντίπαλοι στο γήπεδο. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας όχι μόνο σ αυτό το τουρνουά αλλά σε όλη τη χρονιά. Ο Άρης είχε κόσμο στο μπάσκετ πριν έρθω στην Ελλάδα εγώ, και πιστεύω ότι σ αυτό το εγχείρημα θα στηρίξει. Αυτό είναι το ζητούμενο. Να τον έχουμε δίπλα μας».

Για το αν του έχει λείψει το Παλέ και για τον στόχο των 3000 διαρκείας: «Μου έλειψε το Παλέ, νιώθω ακόμα αθλητής και είμαι έτοιμος να μπω στο γήπεδο. Ο στόχος είναι εφικτός αρκεί να στηρίξει ο κόσμος τη νέα αυτή προσπάθεια που καταβάλλει η διοίκηση».

Για το θέμα της απαγόρευσης μεταγραφών από τη FIBA και την παρουσία του Γκάλη, ο κ.Αρβανίτης είπε: «Με την παρουσία του Νίκου άνοιξαν πόρτες. Είναι γεγονός ότι και μόνο η παρουσία του βοήθησε σε αρκετούς τομείς, ακόμα και σε αυτόν της FIBA. Ωστόσο, χρειάζεται αγώνα, ομόνοια και συμμετοχή όλων για να επιτύχουμε το εγχείρημα αυτό που έχουμε θέσει».

Για το ρόστερ και την Εθνική: «Είναι νωρίς ακόμα να μιλήσουμε για το φετινό ρόστερ του Άρη. Τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Η Εθνική έχει μία πολύ καλή ομάδα. Θέλει τύχη και στην κλήρωση αλλά και στην μέρα που θα πέσεις στα νοκ-αουτ. Σίγουρα έχει την ικανότητα να τα καταφέρει».

Για τις προηγούμενες διοικήσεις: «Δεν θέλω να αναφερθώ σε προηγούμενες διοικήσεις. Αυτό που μου άρεσε και αποφάσισα να συμμετέχω σε αυτή την προσπάθεια είναι το πλάνο της τωρινής διοίκησης. Ελπίζω να τα καταφέρουμε μαζί με την διοίκηση».

Σχετικά άρθρα