Τσέλσι με… 26 δανεικούς

Πολιτική της Τσέλσι τα τελευταία χρόνια είναι να δίνει και πολλούς παίκτες με τη μορφή δανεισμού! Εξαίρεση δεν αποτελεί και η τρέχουσα σεζόν, μετά και την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού! Σύμφωνα με θέμα που φιλοξένησε η «Daily Mail», οι «μπλε» έχουν φέτος 26 δανεικούς σε όλη την Ευρώπη.
Μέσα σ’ αυτούς είναι και ο 18άχρονος μεσοεπιθετικός Ισλάμ Φερούζ, για τον οποίο συμφώνησε ο ΟΦΗ με την Τσέλσι… Αυτό που έχει αξία είναι πως η συνολική αξία των δανεικών των Λονδρέζων υπερβαίνει τις 100.000.000 λίρες! Οι τελευταίοι που αποχώρησαν άλλωστε από την Τσέλσι είναι οι Φερνάντο Τόρες και Μάρκο Φαν Χίνκελ που ανήκουν στην Μίλαν!

Όπως είπαμε, αυτή η πολιτική των «μπλε», άλλοτε αποκτά… χρώμα επιτυχίας και άλλοτε όχι. Με βάση την προσφορά των παικτών, αλλά και τα έσοδα. Για παράδειγμα ο Λουκακού έπαιξε δανεικός στην Έβερτον, και τα «ζαχαρωτά» τον αγόρασαν στη συνέχεια με πολλά περισσότερα χρήματα. Ο Τιμπό Κουρτουά πήγε δανεικός στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ήταν σούπερ με τους πρωταθλητές Ισπανίας και επέστρεψε έτοιμος! Η Τσέλσι είχε πάρει μάλιστα τον Βέλγο γκολκίπερ από την Γκενκ προσφέροντας 5 εκ. λίρες.

Από την άλλη, ο Γκαέλ Κακουτά πήγε στο «Στάμφορντ Μπριτζ» το 2007, και από τότε έχει αγωνιστεί δανεικός σε Φούλαμ, Μπόλτον, Ντιζόν, Φίτεσε, Λάτσιο και εσχάτως στην Ράγιο Βαγεκάνο. Στους «μπλε» έχει παίξει μόλις έξι παιχνίδια και πλέον είναι στα 23 του…

Η… εικόνα με τους 26 δανεικούς παίκτες της Τσέλσι, όπως τους παρουσίασε η «Daily Mail»:

ΑΓΓΛΙΑ (8)
Κριστιάν Ατσού (Έβερτον)
Πάτρικ Μπάμφορντ (Μίντλεσμπρο)
Ράιαν Μπέρτραντ (Σαουθάμπτον)
Τζαμάλ Μπλάκμαν (Σαουθάμπτον)
Νατ Σαλομπά (Μπέρνλι)
Βίκτορ Μόουζες (Στόουκ)
Κένεθ Ομέρουο (Μίντλεσμπρο)
Τζον Σουίφτ (Ρόδεραμ)

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (4)
Τζος ΜακΊχραν (Φίτεσε)
Στίπε Πέριτσα (Μπρέντα)
Μπερτράν Τραορέ (Φίτεσε)
Γουάλας (Φίτεσε)

ΙΣΠΑΝΙΑ (3)
Γκαέλ Κακουτά (Ράγιο Βαγεκάνο)
Μάριο Πάσαλιτς (Έλτσε)
Ουλίσες Ντάβιλα (Τενερίφη)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (4)
Τοργκάν Αζάρ (Γκλάντμπαχ)
Τομάς Κάλας (Κολονία)
Λούκας Πιαθόν (Φρανκφούρτη)
Οριέλ Ρομέου (Στουτγκάρδη)

ΕΛΛΑΔΑ (1)
Ισλάμ Φερούζ (ΟΦΗ)

ΙΤΑΛΙΑ (3)
Μάρκο Μαρίν (Φιορεντίνα)
Φερνάντο Τόρες (Μίλαν)
Μάρκο φαν Χίνκελ (Μίλαν)

ΓΑΛΛΙΑ (2)
Ζοάο Ροντρίγκεζ (Μπαστιά)
Μάτεγ Ντέλακ (Αρλ)

ΧΙΛΗ (1)
Κριστιάν Κουέβας (Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε)

Σχετικά άρθρα