Πόσο κοστίζει η επέμβαση για την διόρθωση της βλεφαρόπτωσης; Είναι μόνιμο το αποτέλεσμα;

4 Σεπτεμβρίου 2014
Ειρήνη, 19 ετών ρωτά
Ρωτά η αναγνώστρια μας Ειρήνη Φ.
 
Έχω εκ γεννητης πτωση βλεφαρου μονο στο δεξι ματι η οποια μπορω να πω εχει αρκετα μεγαλη διαφορα σε σχεση με το αλλο μ ματιπ δεν εχει πλεων ειμαι 19 και με εχει κανει ρακος αυτη η υποθεση ποσο κοστιζει μια επεμβαση πως ακριβως γινετε και ποιο θα ειναι το αποτελεσμα της επισεις αν κανω την επεμβαση 8α κρατισει για παντα η θα χρειαστει καπια στιγμη να ξανακανω;

Απαντάει η Χειρουργός Οφθαλμίατρος Έλενα Κεφάλα, MICOpth

Η συγγενής βλεφαρόπτωση είναι μια κατάσταση η οποία στην ηλικία σας μπορεί να διορθωθεί χειρουργικά. Το αποτέλεσμά της είναι μεγάλης διάρκειας, που σημαίνει ότι υποτροπή μπορεί να εμφανιστεί σε μεγάλη ηλικία και από αίτια που έχουν να κάνουν με το γήρας.

Η επέμβαση διόρθωσης της βλεφαρόπτωσης γίνεται με μέθη. Η παραμονή του ασθενούς στην κλινική είναι διάρκειας μερικών ωρών (συνήθως 3-5 ώρες).
Το κόστος μιας τέτοιας επέμβασης, με τη χρήση ασφαλιστικού φορέα (ΕΟΠΥΥ), κυμαίνεται συνήθως από 1.500 ως 2.000 ευρώ, ανάλογα με την τεχνική, που θα χρησιμοποιηθεί για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Η τιμή περιλαμβάνει τα έξοδα της κλινικής, την αμοιβή του αναισθησιολόγου και την αμοιβή του χειρουργού οφθαλμιάτρου.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Willa Cather
Η Σκέψη της ημέρας
Willa Cather