Foccacia με καραμελωμένα κρεμμύδια

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p>Για 6-8 άτομα<br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια</span><br /><span lang="el-GR">2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο<br />1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες<br />1 σκελίδα σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες<br />2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη<br />1 κουταλιά της σούπας ξίδι </span><br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για τη ζύμη</span><br />300 γραμμάρια ζεστό νερό προς χλιαρό<br />30 γραμμάρια ζάχαρη<br />1 φακελάκι ξερή μαγιά<br />30 γραμμάρια ελαιόλαδο<br />450 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις<br />20 γραμμάρια αλάτι χοντρό<br />Θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p><span style="text-decoration: underline;">Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια</span><br />Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή εστία. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μαγειρεύετε ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για περίπου 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέστε τη ζάχαρη και το ξύδι. Μαγειρέψτε για 1 λεπτό ή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το μείγμα να πήξει.</p>
<p lang="el-GR">Αφήνετε στην άκρη.<br /> </p>
<p><span style="text-decoration: underline;">Για τη ζύμη</span><br />Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ζεστό νερό, τη ζάχαρη,  2 κουταλιές ελαιόλαδο μαζί με τη μαγιά. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει η μαγιά περίπου 5 – 7 λεπτά.<br />Σε άλλο μπολ, κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε το μισό αλάτι.<br />Ρίχνετε τη μαγιά στο αλεύρι και ζυμώνετε το μείγμα για 10 λεπτά.<br />Λαδώστε ένα μπολ, βάζετε την ζύμη, την σκεπάζετε και την αφήνετε<br />σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για περίπου 60 λεπτά.<br /><br />Ζεσταίνετε το φούρνο στους 200 ° C στις αντιστάσεις. Λαδώνετε ένα ταψάκι ή βάζετε λαδόκολλα.<br />Πατάτε την ζύμη να ξεφουσκώσει και την αδειάζετε από το μπολ σε αλευρωμένη επιφάνεια.<br />Την ζυμώνετε για 2 – 3 λεπτά και την ρίχνετε στο ταψί, την πατάτε με τα δάχτυλά σας να απλώσει σε μέγεθος 20 x 30 εκ. Περίπου.<br /><br />Σκεπάζετε με μια μεμβράνη και αφήνετε πάλι σε ζεστό μέρος για 15 λεπτά.<br />Αλείφετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και με τα δάχτυλά σας πιέζετε την επιφάνεια σε διάφορα σημεία για να κάνετε βαθουλώματα.  Πασπαλίζετε το αλάτι.<br />Καλύψτε τη ζύμη με το καραμελωμένο κρεμμύδι. Πασπαλίστε με θυμάρι και αλάτι και πιπέρι. Ψήστε για 15 λεπτά στους 200 ° C βαθμούς. Μειώστε τη θερμοκρασία στους 180 ° C και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10-15 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.</p>
<p>sidagi.gr </p>

Σχετικά άρθρα