Γεμιστά μακαρόν με παγωτό φράουλα

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 4-6 μερίδες</em><br /><br />200 γραμμάρια άχνη ζάχαρη<br />145 γραμμάρια σκόνη αμυγδάλου<br />50 γραμμάρια ζάχαρη<br />105 γραμμάρια ασπράδι αυγού από 3 ή 4 αυγά<br />200 γραμμάρια /400ml παγωτό φράουλα<strong> </strong><strong><br /><br /></strong></p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Βάζουμε στον κάδο του μίξερ 145 γραμμάρια σκόνη αμυγδάλου, 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε σε μεγάλη ταχύτητα για ένα λεπτό.<br />Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165 βαθμούς.<br />Τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί του φούρνου που θα έχει σχήμα πλάκας.<br /><br />Χτυπάμε μαρέγκα τα ασπράδια των αυγών και στη συνέχεια τα ανακατεύουμε με 50 γραμμάρια ζάχαρη.<br />Χτυπάμε άλλο ένα λεπτό.<br />Ανακατεύουμε στη μαρέγκα το πρώτο μείγμα που φτιάξαμε που αποτελείται από σκόνη αμυγδάλου και ζάχαρη άχνη.<br /><br />Τη μαρέγκα πρέπει να τη ρίχνουμε σταδιακά και λίγο- λίγο ώστε η ζύμη που θα φτιάξουμε για τα μακαρόν να μην είναι ούτε πολύ υγρή ούτε πολύ στερεή.<br />Έτσι τα μακαρόν θα είναι γυαλιστερά και τραγανά.<br />Μεταφέρουμε το μείγμα σε πλαστική σακούλα κορνέ (αν δουλεύετε μόνοι σας τότε τοποθετείτε τη σακούλα κορνέ σε ένα ποτήρι και εκεί γεμίζετε το κορνέ)<br />Σε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα κάνουμε κυκλικούς δίσκους με το κορνέ και τα χτυπάμε πάνω – κάτω απαλά για να απλωθεί καλύτερα το μείγμα.<br /><br />Τοποθετούμε τα 2 ταψιά στο φούρνο στους 175 βαθμούς και ψήνουμε για 6 – 7 λεπτά το κάθε ταψί εναλλάξ στο φούρνο και θα είναι έτοιμα σε 14 λεπτά.<br /><br />Στη συνέχεια γεμίζουμε τα μισά μακαρόν με μια μπάλα παγωτό φράουλα<strong> </strong><strong> </strong>και κλείνουμε σε "σάντουιτς" με τα υπόλοιπα μακαρόν. Αποθηκεύουμε τα μακαρόν στην κατάψυξη.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα