«Ίδια η φιλοσοφία της Εθνικής» (video)

Σε εκδήλωση χορηγού εταιρίας της Εθνικής μας ομάδας βρέθηκαν τέσσερις ποδοσφαιριστές της “γαλανόλευκης”. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ο Γιώργος Σαμαράς, ο Βαγγέλης Μόρας και ο Δημήτρης Διαμαντάκος μίλησαν για το νέο προπονητή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Κλαούντιο Ρανιέρι, αλλά και για το ματς με τη Ρουμανία.

Οι δηλώσεις τους:

Βαγγέλης Μόρας: «Ο νέος προπονητής δεν έχει δουλέψει μόνο στην Ιταλία και έχει συνδυάσει τον δικό του τρόπο παιχνιδιού, τον ιταλικό δηλαδή, με τον ευρωπαϊκό οπότε είναι πολύ πιο διαφορετικό από τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν οι άλλοι Ιταλοί προπονητές. Έχει εξελίξει τον τρόπο παιχνιδιού του και είναι πιο εύκολο για εμάς να το δεχτούμε πιο εύκολα. Θεωρώ ότι δεν θα δυσκολευτεί αλλά είναι αρχή ακόμα και δεν μπορεί να δώσει πολλά από την πρώτη εβδομάδα οπότε πρέπει να έχουμε υπομονή. Εμείς ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, πρέπει να είμαστε ενωμένοι, έτσι ώστε να πάρουμε το ματς που είναι πάρα πολύ σημαντικό. Το ότι έχουμε μια ομάδα με ποδοσφαιριστές οι οποίοι αγωνίζονται για τη φανέλα και τους συμπαίκτες τους είναι αυτό που έχει φέρει όλες αυτές τις επιτυχίες αυτά τα χρόνια. Δεν πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία της Εθνικής. Ο προπονητής μπορεί να αλλάζει, οι παίκτες μπορεί να αλλάζουν αλλά όποιος έρχεται πρέπει να κρατάει αυτή τη νοοτροπία. Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε από τις δυνατές ομάδες του ομίλου και να πάρουμε την πρόκριση. Όλα θα φανούν στο γήπεδο».

Δημήτρης Διαμαντάκος: «Ο προπονητής θέλει να μας βάλει κατευθείαν στο κλίμα γιατί είμαστε νέοι παίκτες, να προσαρμοστούμε και να βοηθούμε από τους πιο έμπειρους έτσι ώστε κι εμείς με τη σειρά μας να βοηθήσουμε την ομάδα. Δεν είναι εύκολο πράγμα να παίζεις στην Εθνική Ανδρών αλλά πιστεύω ότι θα με βοηθήσουν οι συμπαίκτες μου και θα βοηθήσω κι εγώ την ομάδα. Το Μουντιάλ και το πέναλτι του Γιώργου Σαμαρά με την Ακτή Ελεφαντοστού το έβλεπε από την τηλεόραση και τώρα είμαστε μαζί με τον Γιώργο. Είναι μεγάλη μου τιμή».

Γιώργος Σαμαράς: «Το να διαχειριζόμαστε τις επιτυχίες έχει γίνει για εμάς πλέον μια συνήθεια. Το ίδιο έγινε και με το EURO 2012 όταν έπρεπε να διαχειριστούμε όλο αυτό το γεγονός με την πρόκριση. Ήμασταν σοβαροί, είχαμε την υπομονή στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014. Κάναμε μια επιτυχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο και πάλι, αν και σας έχουμε κακομάθει λίγο με την καλή έννοια, θα πρέπει να έχουμε συγκέντρωση και σεβασμό προς τους αντιπάλους έτσι ώστε να είμαστε δυνατοί και ανταγωνιστικοί στο παιχνίδι μας. Με βάση τις συγκεντρώσεις της Εθνικής κάθε μήνα ή κάθε τρεις μήνες είναι δύσκολο να κάνεις πλάνα, να σκέφτεσαι που θα πάρεις βαθμούς κτλ. Είναι ένας πολύ μακρύς δρόμος. Μιλάμε για έναν προκριματικό γύρο που διάρκεια δύο χρόνια, δεν γνωρίζεις σε τι κατάσταση θα βρίσκονται οι παίκτες και είναι κάτι πολύ σημαντικό για τον προπονητή για να μπορεί να διαχειριστεί το υλικό σε όλο αυτό το διάστημα».

Για την Ρουμανία: «Δεν νομίζω ότι θα υπάρχουν μεγάλες αλλαγές στη ομάδα. Η φιλοσοφία του παιχνιδιού και η νοοτροπία της θα είναι ακριβώς η ίδια. Είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, με πολύ καλούς παίκτες αλλά από εκεί και πέρα κοιτάμε την δική μας ομάδα, τη δική μας φιλοσοφία και το πώς θα νικήσουμε. Είναι μεγάλο μειονέκτημα ότι δεν θα είναι ο κόσμος στο γήπεδο. Για εμένα είναι το πρώτο ματς που παίζω κεκλεισμένων των θυρών και νομίζω ότι θα είναι πολύ περίεργο. Αλλά πρέπει να φανούμε επαγγελματίες και να νικήσουμε».

Για το γεγονός ότι είναι ένας εκ των νέων τεσσάρων αρχηγών: «Είναι τιμητικό και για εμένα και για τον Σάλπι, και για τον Τόρο και για τον Σωκράτη. Σίγουρα η απουσία και του Καραγκούνη και του Κατσουράνη είναι πολύ σημαντικές και εξωαγωνιστικά αλλά νομίζω ότι όλα τα παιδιά που είναι στην Εθνική αυτά τα χρόνια έχουν την εμπειρία για να διαχειριστούν τα παιχνίδια και τις καταστάσεις στην ομάδα. Παρά τις αλλαγές που γίνονται η ομάδα παραμένει η ίδια».

Σχετικά άρθρα